Σάββατο 24 Ιουλίου 2021

Μπουκώρος: Συνδέσεις λιμανιού και ΒΙ.ΠΕ., τρενάκι Πηλίου και επεκτάσεις σιδηροδρομικής γραμμής.

Τα κύρια θέματα της συνάντησης του βουλευτή Μαγνησίας και κοινοβουλευτικού εκπροσώπου Χρ. Μπουκώρου με τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο ΟΣΕ Σπ. Πατέρα

Το ζήτημα της μόνιμης αξιοποίησης του τρένου του Πηλίου, του θρυλικού Μουτζούρη, οι συνδέσεις του λιμένα Βόλου και της Β΄ ΒΙ.ΠΕ. με τη νέα ηλεκτροκινούμενη σιδηροδρομική γραμμή Βόλου – Λάρισας, οι μελέτες για επέκταση του δικτύου και το ενδεχόμενο δημιουργίας Εμπορευματικού Κέντρου, ήταν τα ζητήματα που απασχόλησαν τη συνάντηση του βουλευτή Μαγνησίας και κοινοβουλευτικού εκπροσώπου Χρήστου Μπουκώρου με τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο του ΟΣΕ Σπ. Πατέρα, στα γραφεία της κεντρικής διοίκησης του ΟΣΕ.

Τρενάκι του Πηλίου

Στη συνάντηση, ο βουλευτής παρουσίασε αναλυτικά τα προβλήματα που δημιουργούνται κατά καιρούς με τη λειτουργία του «Μουτζούρη» και αναφέρθηκε στις δυνατότητες αξιοποίησης της τουριστικής υποδομής. Ο κ. Πατέρας άκουσε με προσοχή τα επιχειρήματα και χαρακτήρισε εξαιρετικά ενδιαφέρουσες τις προτάσεις του βουλευτή σχετικά με τη δημιουργία θυγατρικής εταιρείας του ΟΣΕ, με την επωνυμία «Τουριστικά Τρένα ΑΕ», είτε αποκλειστικά από τον ΟΣΕ, είτε με ΣΔΙΤ, είτε με τη συμμετοχή της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Ο πρόεδρος του ΟΣΕ δεσμεύτηκε να εξετάσει άμεσα τις προτάσεις και υπογράμμισε ότι το τρένο του Πηλίου, αλλά και όλα τα παραδοσιακά της χώρας, αποτελούν τις υποδομές για ειδικό τουρισμό και ενισχύσουν το τοπικό τουριστικό προϊόν κάθε περιοχής, Η αξιοποίηση τους είναι αναγκαία, απάντησε.

Είναι πάγιο αίτημα των τοπικών και κυρίως των επαγγελματικών φορέων του Κεντρικού Πηλίου, και ιδίως των Μηλεών, η καλύτερη και εκτενέστερη αξιοποίηση του θρυλικού τρένου, υπογράμμισε από την πλευρά του ο Χρ. Μπουκώρος.

Οι συνδέσεις του λιμανιού και της Β΄ ΒΙ.ΠΕ.

Άλλο σημαντικό θέμα της συνάντησης ήταν αυτό των νέων συνδέσεων του λιμένος Βόλου, αλλά και της Β’ ΒΙ.ΠΕ. με τη νέα ηλεκτροκινούμενη γραμμή Βόλου – Λάρισας. Είναι ευθύνη όλων μας, απάντησε στην επισήμανση του βουλευτή ο πρόεδρος του ΟΣΕ, με την έναρξη του έργου της ηλεκτροκίνησης -για το οποίο έχουν αναδειχθεί ήδη οι μειοδότες και έχουν ξεπεραστεί τα γραφειοκρατικά εμπόδια- να ολοκληρωθούν οι μελέτες για τα δύο σημαντικά παράλληλα έργα, που θα δώσουν υπεραξία στο έργο της ηλεκτροκίνησης και κυρίως στο λιμάνι του Βόλου και στις Βιομηχανικές Περιοχές.

Επεκτάσεις γραμμής και Εμπορευματικό

Σε ερώτηση για τις επεκτάσεις του δικτύου του ΟΣΕ προς το πολιτικό αεροδρόμιο Ν. Αγχιάλου και προς το λιμάνι Αλμυρού, ο Σπ. Πατέρας ανέφερε ότι πράγματιέχει ληφθεί απόφαση του Δ.Σ. για εκπόνηση μελετών, χωρίς να υπάρχει κάτι πιο συγκεκριμένο αυτή την ώρα. Ωστόσο, όπως είπε, υπάρχει η σκέψη, και από τις μελέτες θα διαφανεί, για την πιθανότητα χάραξης νέας γραμμής νοτίως της ΠΑΘΕ, που θα συνδέει το λιμάνι Αλμυρού και το αεροδρόμιο με το κεντρικόσιδηροδρομικό δίκτυο. Δεν υπάρχει κάποια σκέψη για χρηματοδότηση αυτή την ώρα, τόνισε ο κ. Πατέρας, αλλά μετά από χρονικό διάστημα ορισμένων ετών, όταν οι μελέτες ωριμάσουν, εκτιμούμε ότι θα πετύχουμε χρηματοδότηση από ευρωπαϊκά προγράμματα, όπως είπε χαρακτηριστικά.
Σχετικά με τη χωροθέτηση Εμπορευματικού Κέντρου, συμφώνησαν ότι η χωροθέτηση ενός σύγχρονου Εμπορευματικού δεν μπορεί να ορίζεται ούτε με τοπικιστικά κριτήρια, ούτε με γνώμονα πολιτικές φιλοδοξίες. Η αξιοποίηση των υποδομών και η αύξηση της εμπορευματικής κίνησης στην περιοχή μας θα δείξουν που πρέπει να χωροθετηθεί το Εμπορευματικό, όπως είπε.

thenewspaper.gr
sidirodromikanea