Τετάρτη 7 Ιουλίου 2021

Χρ. Μπουκώρος: Αναρμόδιοι παράγοντες δεν δικαιούνται να σχεδιάζουν τις δημόσιες υποδομές.

«Αναρμόδιοι παράγοντες δεν δικαιούνται ούτε να σχεδιάζουν τις δημόσιες υποδομές μιας τόσο σημαντικής περιοχής όπως η δική μας, ούτε να τη δεσμεύουν χωρίς ύπαρξη δεδομένων και μελετών», αναφέρει σε δήλωσή του, ο βουλευτής Μαγνησίας και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ν.Δ. Χρήστος Μπουκώρος, με αφορμή τα όσα φέρεται να δήλωσε σε συνέδριο ο πρόεδρος του ΟΣΕ Κ. Πατέρας, τον οποίο δεν κατονομάζει ωστόσο «φωτογραφίζει»


Όπως τονίζει, «με αφορμή τις νέες συζητήσεις και τα δημοσιεύματα περί σιδηροδρομικών συνδέσεων και εμπορευματικών κέντρων στην περιοχή της Θεσσαλίας, οφείλω να διευκρινίσω ότι το μόνο βέβαιο, μέχρι σήμερα, είναι ότι δημοπρατήθηκε το έργο της ηλεκτροκίνησης Βόλου- Λάρισας- προϋπολογισμού 68 εκ. ευρώ- ένα σπουδαίο αναπτυξιακό έργο που ήταν μπλοκαρισμένο για εφτά (7) ολόκληρα χρόνια.
Ταυτόχρονα, υπάρχει και η δέσμευση της Διοίκηση της ΕΡΓΟΣΕ για συμπληρωματική σύμβαση που θα αφορά την πλήρη διασύνδεση του λιμανιού του Βόλου με την νέα σύγχρονη γραμμή. Ένα έργο που το έβαλε σε ράγες υλοποίησης, μετά την πολύχρονη καθυστέρηση, η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη και με χωρίς φθηνές μεγαλοστομίες αλλά με μεθοδευμένη εργασία ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Καραμανλής, με τη συνδρομή τοπικού πολιτικού προσωπικού, όπου αυτή χρειάστηκε.
Όλα τα υπόλοιπα αποτελούν ανακοινώσεις σε συνέδρια, δελτία τύπου, φωτογραφίες δημοσίων σχέσεων και εξαγγελίες ευσεβών πόθων.
Τη δημιουργία υποδομών την καθορίζουν οι αναπτυξιακές ανάγκες της περιοχής, οι οποίες περιλαμβάνονται στο κυβερνητικό πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας, το οποίο εγκρίθηκε από τον ελληνικό λαό και με συνέπεια υλοποιείται. Κανένας τοπικισμός, καμία προσωπική πολιτική ανάγκη προβολής και κανένας παραγοντισμός ορίζουν την υλοποίηση των αναπτυξιακών υποδομών. Η κυβέρνηση σχεδιάζει, χωροθετεί, μελετάει και υλοποιεί. Αν οι μελέτες καταδείξουν την ανάγκη χωροθέτησης εμπορευματικού κέντρου και νέων σιδηροδρομικών χαράξεων, οι πολίτες να είναι βέβαιοι ότι θα βρεθούν και οι αναγκαίοι οικονομικοί πόροι για την υλοποίησή τους.
Σε κάθε περίπτωση αναρμόδιοι παράγοντες δεν δικαιούνται ούτε να σχεδιάζουν τις δημόσιες υποδομές μιας τόσο σημαντικής περιοχής όπως η δική μας, ούτε να τη δεσμεύουν χωρίς ύπαρξη δεδομένων και μελετών.
Η κυβέρνηση διαθέτει υπερδραστήριους και αποτελεσματικούς πρωθυπουργό και αρμόδιο υπουργό. Υπηρεσιακοί παράγοντες καλό θα είναι να υλοποιούν το σχεδιασμό της πολιτικής ηγεσίας, όπως αυτός είχε ανακοινωθεί στην κοινωνία και το εκλογικό σώμα τα προηγούμενα χρόνια».

magnesianews.gr
sidirodromikanea