Σάββατο 17 Ιουλίου 2021

Νέα μέτρα: Αρνητικό τεστ και για τα ταξίδια με τρένο εξετάζει το υπουργείο Μεταφορών

Ο υπουργός Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής δήλωσε αντίθετος στον διαχωρισμό εμβολιασμένων και ανεμβολίαστων επιβατών στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς

Ανοιχτό άφησε το ενδεχόμενο της εφαρμογής υποχρεωτικής διενέργειας τεστ ανίχνευσης κορονοϊού στους επιβάτες - κατά τα ισχύοντα στα πλοία - και για τα ταξίδια με τρένο, άφησε ο υπουργός Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής σε σημερινές του δηλώσεις στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ.

Ο ίδιος επανέλαβε ότι στο πλαίσιο της προσπάθειας της κυβέρνησης να δοθούν κίνητρα εμβολιασμού, εξετάζεται η δυνατότητα ενός επιπλέον εκπτωτικού πακέτου όσον αφορά στις μηνιαίες κάρτες απεριόριστων διαδρομών για τους εμβολιασμένους επιβάτες των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς.

Εκτίμησε, πάντως, ότι θα ήταν υπερβολικός αυτή τη στιγμή ο υποχρεωτικός εμβολιασμός για τους οδηγούς, ενώ δήλωσε αντίθετος στον διαχωρισμό εμβολιασμένων και ανεμβολίαστων επιβατών στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

Δικαιολόγησε την άποψή του σημειώνοντας ότι συνεχίζονται καθημερινά οι απολυμάνσεις οχημάτων και συρμών, καθώς και ότι οι οδηγοί είναι προστατευμένοι, αφού στο Μετρό μεν είναι απομονωμένοι σε ξεχωριστό κουβούκλιο, στα δε λεωφορεία δεν ανοίγει πλέον η μπροστινή πόρτα για τους επιβάτες και έχει τοποθετηθεί προστατευτικό διαχωριστικό.

Ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών αναφέρθηκε στην ενίσχυση των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς, αλλά και στα μέτρα προστασίας των εργαζομένων και επιβατών από τον κορονοϊό. Επισήμανε ότι η Αθήνα και η Θεσσαλονίκη, μαζί με το Σίδνεϋ, ήταν οι μόνες πόλεις στον κόσμο που τον τελευταίο χρόνο και ενώ η επιβατική κίνηση έπεφτε έως και κατά 90% αύξησαν τα δρομολόγια, ενώ υπενθύμισε την ενίσχυση του στόλου μέσω leasing και τις προσλήψεις προσωπικού που έγιναν μετά από 10 χρόνια.

Ο κ. Καραμανλής υπογράμμισε ότι σε κάθε περίπτωση πρέπει όλοι να συνεχίσουμε να φοράμε μάσκα στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, όπως έχουν πει όλοι οι συγκοινωνιολόγοι διεθνώς, καθώς και σε όλες τις μεγάλες πόλεις του κόσμου, όπως στο Λονδίνο, στο Παρίσι, στη Νέα Υόρκη και στη Ρώμη υπάρχουν συγκεκριμένες ώρες με μεγάλη επιβατική κίνηση.

Με αφορμή το συλλαλητήριο κατά του εμβολιασμού, ο κ. Καραμανλής σχολίασε: «Μία εικόνα, χίλιες λέξεις» και παρέπεμψε στη σημαντική δύναμη της πειθούς σε μία ευνομούμενη και δημοκρατική χώρα, ενώ υπογράμμισε την τεράστια προσπάθεια που έχει γίνει στην Ελλάδα για τον εμβολιασμό.

ethnos.gr
sidirodromikanea