Παρασκευή 18 Ιουνίου 2021

Η Alstom κερδίζει το μεγαλύτερο σιδηροδρομικό συμβόλαιο στην ιστορία της Δανίας

Ο Alstom κέρδισε τον μεγαλύτερο διαγωνισμό τρένων στην ιστορία των σιδηροδρόμων της Δανίας. Μέρος μιας συμφωνίας-ορόσημου-πλαισίου με τους Δανέζικους Κρατικούς Σιδηρόδρομους (DSB) αξίας 2,6 δισεκατομμυρίων ευρώ συνολικά, η πρώτη σταθερή παραγγελία 100 περιφερειακών τρένων Coradia Stream καθώς και μια 15-ετή συμφωνία συντήρησης πλήρους εξυπηρέτησης που ανέρχεται σε αξία € 1,4 δισεκατομμύρια.

Η παράδοση του "Fremtidens Tog - Nye Tog" της DSB (τρένα του μέλλοντος - νέα τρένα) έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει το τελευταίο τρίμηνο του 2024. Μόλις τεθεί σε λειτουργία, αυτός ο νέος στόλος θα λειτουργήσει ως περιφερειακή και γρήγορη σιδηροδρομική υπηρεσία και θα συνδέσει τον Frederikshavn της Δανίας, περιοχή στα βόρεια έως το Rødby στα νοτιοανατολικά αφού περάσει από την πρωτεύουσα της Κοπεγχάγης.

«Φυσικά είμαστε εξαιρετικά ευχαριστημένοι που η DSB επέλεξε την Alstom για να κατασκευάσει τα« Trains of the Future ». Αυτό ενισχύει περαιτέρω τη θέση της Alstom ως αξιόπιστου, παγκοσμίως κορυφαίου κατασκευαστή αμαξοστοιχιών επιλογής. Ταυτόχρονα, έχουμε ήδη μια σειρά από μακροπρόθεσμες συμφωνίες συντήρησης σε ολόκληρη την Ευρώπη, πράγμα που σημαίνει ότι διαθέτουμε μια ισχυρή οργάνωση υπηρεσιών που υποστηρίζει την αξιοπιστία του στόλου », δήλωσε ο Rob Whyte, Διευθύνων Σύμβουλος της Alstom Nordics.

Το Coradia Stream για DSB έχει προσαρμοστεί ειδικά για να καλύψει τις ανάγκες του σιδηροδρομικού δικτύου της Δανίας και η τελική του ταχύτητα 200 km / h θα συμβάλει στη διασφάλιση γρήγορης κινητικότητας σε ολόκληρη τη χώρα. Κάθε τρένο θα αποτελείται από πέντε μονόκαμπτα βαγόνια με συνολική χωρητικότητα 300 επιβατών. Τα τρένα θα είναι προεγκατεστημένα με το Atst Atlas ETCS Baseline 3 1 της Alstom , καθώς και μια διεπαφή STM 2 που της επιτρέπει να λειτουργεί στο παλαιό σύστημα σηματοδότησης της Δανίας.

«Μόλις λειτουργήσει, το Coradia Stream θα προσφέρει μια εξαιρετική ταξιδιωτική εμπειρία. Αυτό το μοντέρνο, εξαιρετικής ποιότητας και κομψό ηλεκτρικό τρένο συνδυάζει καινοτομία, βιωσιμότητα και υψηλή άνεση - κάτι που ανυπομονούμε να παρουσιάσουμε στους επιβάτες στη Δανία », λέει ο Rob Whyte.

Το Coradia Stream είναι μια υπερσύγχρονη, ηλεκτρική πολλαπλή μονάδα υψηλής απόδοσης (EMU). Αυτό το τυποποιημένο τρένο είναι μια ενιαία, ευέλικτη πλατφόρμα που ικανοποιεί τις σημερινές απαιτήσεις των περιφερειακών και υπεραστικών μεταφορών. Το Coradia Stream προσφέρει μια αρθρωτή σχεδίαση που επιτρέπει στους χειριστές να επιλέγουν τη διαμόρφωση και το εσωτερικό που ταιριάζουν καλύτερα στην αγορά και την εμπορική στρατηγική τους. Συνολικά, σχεδόν 400 τρένα που βασίζονται στην πλατφόρμα Coradia Stream έχουν ήδη παραγγελθεί από την Ιταλία, το Λουξεμβούργο και τις Κάτω Χώρες, διασφαλίζοντας ότι τα τρένα είναι ένα καλά αποδεδειγμένο προϊόν. Η πλατφόρμα προσφέρει λύσεις χωρίς εκπομπές όπως μπαταρία ή υδρογόνο για μη ηλεκτρικές γραμμές. Μια ειδική λύση υψηλής χωρητικότητας ολοκληρώνει το χαρτοφυλάκιο. Επιπλέον, η βιώσιμη προσέγγιση της Alstom στις υπηρεσίες εξετάζει ολόκληρο τον κύκλο ζωής του προϊόντος, από τον αρχικό σχεδιασμό έως το τέλος της ζωής.


globenewswire.com/news-release/2021/06/17/2249204/0/en/ALSTOM-SA-Alstom-wins-largest-railway-contract-in-Denmark-s-history.html

Επιμέλεια: Χρήστος Γιαννακίδης
sidirodromikanea