Πέμπτη 13 Μαΐου 2021

Μπρνάμπιτς: Nα προωθήσουμε τη σιδηροδρομική σύνδεση από το λιμάνι του Πειραιά στη Βουδαπέστη.

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου με την Πρωθυπουργό της Σερβίας ‘Ανα Μπρνάμπιτς, με την ευκαιρία της συμμετοχής της στο Forum των Δελφών.

Κατά την έναρξη της συνάντησης, που έγινε σε πολύ θερμό κλίμα, η Πρωθυπουργός της Σερβίας ευχαρίστησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη για το γεγονός ότι η Ελλάδα αποδέχθηκε το ψηφιακό πιστοποιητικό εμβολιασμού για τους Σέρβους επισκέπτες καθώς, όπως είπε, αυτή κίνηση ενισχύει και την εμβολιαστική εκστρατεία της Σερβίας.

"Σε επίπεδο έργων υποδομής, κάτι πολύ σημαντικό, θέλουμε να προωθήσουμε τη σιδηροδρομική σύνδεση από το λιμάνι του Πειραιά στη Βουδαπέστη. Μέχρι το τέλος του χρόνου θα έχει ολοκληρωθεί η ταχεία σιδηροδρομική σύνδεση Βελιγράδι – Novi Sad και έπειτα τον Σεπτέμβριο θα συνεχίσουμε από το Novi Sad έως τα σύνορα με Ουγγαρία.
Και με την στήριξη της ΕΕ, αυτό διαπραγματευτήκαμε μόλις στις Βρυξέλλες, στο πρώτο τρίμηνο του επόμενου έτους, ξεκινάμε την ταχεία σιδηροδρομική γραμμή από το Βελιγράδι στην πόλη Niš και έπειτα στα σύνορα με τη Βόρεια Μακεδονία.
Και μετά αναμένουμε να συνεχίσουμε προς τη Βόρεια Μακεδονία και στη συνέχεια προς τη Θεσσαλονίκη και μετά τον Πειραιά." ανέφερε η κ. Μπρνάμπιτς.

thepresident.gr
sidirodromikanea