Δευτέρα, 24 Μαΐου 2021

Αιγιάλεια: Θετικός ο ΟΣΕ σε αποχαρακτηρισμό και παραχώρηση στον δήμο.

Συνάντηση, σε πολύ καλό κλίμα, πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης στα κεντρικά γραφεία του ΟΣΕ στην Αθήνα, μεταξύ του επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης “Αιγιάλεια Αύριο” Χρήστου Γούτου και των υψηλόβαθμων στελεχών του Οργανισμού κ.κ Θανάση Κοτταρά (αν. διευθύνων σύμβουλος), Μάκη Κατσιγιάννη (μέλος ΔΣ) και Κώστα Ταγγίρη (μέλος Δ.Σ.), με σκοπό την αξιοποίηση της παλιάς σιδηροδρομικής γραμμής Αίγιο – Διακοπτό.


Προ ημερών είχε βρεθεί στο Αίγιο για αυτοψία ο κ. Κατσιγιάννης, μετά από πρόσκληση του κ. Γούτου, στην κατεύθυνση επαναφοράς του αιτήματος αποχαρακτηρισμού της γραμμής, το οποίο είχε αποσυρθεί σε προηγούμενη συνεδρίαση του ΔΣ του Οργανισμού.

Ο κ. Γούτος ζήτησε να επανέλθει το θέμα, εξηγώντας στα στελέχη του ΟΣΕ την αναγκαιότητα να αξιοποιηθεί η γραμμή του τρένου προς όφελος των δημοτών της Αιγιάλειας.

«Η συνάντηση ήταν απολύτως θετική, για την ομαλή εξέλιξη του αιτήματος, όπως με διαβεβαίωσαν, τα στελέχη της διοίκησης του ΟΣΕ, στα οποία τεκμηρίωσα με σαφήνεια την αναγκαιότητα για το δίκαιο αίτημα αποχαρακτηρισμού της γραμμής , που είναι το πρώτο βήμα για παραχώρηση της στον δήμο Αιγιάλειας. Ελπίζουμε ότι οι προσπάθειές μας, που κινούνται πάντα με γνώμονα το συμφέρον του τόπου, να ευοδωθούν, κάτι που έγινε εμφανές κατά την συνάντηση στον ΟΣΕ».

dete.gr
sidirodromikanea