Τετάρτη, 26 Μαΐου 2021

Κίνα: Σιδηροδρομική σύνδεση μεταφοράς εμπορευμάτων, με το Βιετνάμ

Η Περιοχή του Μεγάλου Κόλπου που περιλαμβάνει το Χονγκ Κονγκ, το Μακάο και εννέα πόλεις στη Γκουανγκντόνγκ ενεργοποίησε χθες, την πρώτη σιδηροδρομική διασύνδεση μεταφοράς εμπορευμάτων με τις χώρες της Ένωσης Κρατών Νοτιοανατολικής Ασίας (ASEAN).

Μία αμαξοστοιχία μεταφοράς εμπορευμάτων που είχε φορτωθεί με αγαθά οικονομικής αξίας περίπου 94.000 δολαρίων αναχώρησε από την Κουανγκτσόου, πρωτεύουσα της κινεζικής επαρχίας Γκουανγκντόνγκ.

Η εμπορική αμαξοστοιχία αναμένεται ότι θα φτάσει στον προορισμό της, την πρωτεύουσα του Βιετνάμ, Ανόι, περίπου μεθαύριο.

Η Sinotrans Ltd., μία από τις εταιρίες που διαχειρίζονται την αναφερόμενη σιδηροδρομική διασύνδεση, θεωρεί τη διεθνή μεταφορά εμπορευμάτων μέσω σιδηροδρόμου, ως ένα σημαντικό κανάλι για τη διασφάλιση της ομαλής λειτουργίας της παγκόσμιας αλυσίδας εφοδιασμού, στη διάρκεια της πανδημίας COVID-19.

Μόνο το 2020, η εταιρία πραγματοποίησε 1.580 δρομολόγια μεταφοράς εμπορευμάτων με εμπορικές αμαξοστοιχίες, μεταφέροντας 157.000 φορτία ισοδύναμης μονάδας 20 ποδών (TEU), με αύξηση του όγκου μεταφοράς εμπορευμάτων κατά 23%.

Η πρώτη σιδηροδρομική διασύνδεση μεταξύ των δύο περιοχών αναμένεται ότι θα ενισχύσει την ανάπτυξη υψηλής ποιότητας των χωρών και των περιοχών που συμμετέχουν στην πρωτοβουλία Μία Ζώνη Ένας Δρόμος, σύμφωνα με την ίδια εταιρία.

Πηγή: ΑΠΕ, sofokleousin.gr
sidirodromikanea