Η προσφώνηση «Κυρίες και κύριοι» δεν περιλαμβάνει τα non binary άτομα και μετά την διαμαρτυρία η North Eastern Railway ζήτησε συγγνώμη.
Η επιχείρηση North Eastern Railway ζήτησε συγνώμη στο Twitter επειδή στην αναγγελία αναχώρησης της αμαξοστοιχίας, ειπώθηκε «κυρίες και κύριοι», χωρίς να περιλαμβάνονται τα άτομα non-binary. Όταν non-binary άτομο διαμαρτυρήθηκε στα social media ότι οι αναγγελίες στους σιδηροδρομικούς σταθμούς «αποκλείουν» τα non-binary άτομα, το πλήθος των followers ζήτησε από την επιχείρηση των βρετανικών σιδηροδρόμων να αλλάξει τις προσφωνήσεις προκειμένου να περιλαμβάνουν «όλα τα φύλα». Η North Eastern Railway, ζητώντας ταπεινά συγνώμη, υποσχέθηκε ότι στο εξής η γλώσσα που θα χρησιμοποιούν οι σιδηροδρομικοί υπάλληλοι δεν θα αποκλείει κανέναν. «Ευχαριστούμε που επισημάνατε το λάθος μας. Aπό δω και πέρα σε όλες τις διαδρομές μας οι υπάλληλοί μας θα απευθύνονται σε όλους.»
«Στην πραγματικότητα, ο σιδηροδρομικός υπάλληλος είπε: Καλό σας απόγευμα, κυρίες και κύριοι, αγόρια και κορίτσια,» πράγμα που θεωρήθηκε «αποκλεισμός» των non-binary. H διαμαρτυρία που ακολούθησε στο Twitter προκάλεσε πολιτική αντιπαράθεση με τον βουλευτή των Συντηρητικών Mark Jenkinson να δηλώνει ότι «έχουμε τρελαθεί» πράγμα που όξυνε τις διαφωνίες στα social media. «Μπορείτε να έχετε όποια ταυτότητα θέλετε,» έγραφαν όσοι διαφωνούσαν με τη διαμαρτυρία. «Αλλά αφήστε μας ήσυχους επιτέλους.»
Ωστόσο, το αποτέλεσμα της όλης συζήτησης είναι η αλλαγή όλων των αναγγελιών στα τρένα. Έχει προηγηθεί ο υπόγειος σιδηρόδρομος, όπου αντί του παραδοσιακού «Ladies and gentlemen», οι επιβάτες καλωσορίζονται με τη φράση «Hi everyone» την οποία έχουν υιοθετήσει οι περισσότερες επιχειρήσεις, πολυκαταστήματα, μέσα μεταφοράς, αστυνομία και τα λοιπά.
Το παράδειγμα της Βρετανίας ακολουθεί ο Καναδάς, όπου η Air Canada δεν απευθύνεται πλέον στους επιβάτες ως «κυρίες, κύριοι και αγαπητά παιδιά», αλλά με ουδέτερες λέξεις: «Καλωσήρθατε όλοι». Στη Γαλλία εκκρεμεί μήνυση εναντίον της επιχείρησης σιδηροδρόμων (SNCF) την οποία κατέθεσαν συλλογικότητες, μεταξύ των οποίων η Stop Homophobie, καθώς και μεμονωμένα άτομα. Η μήνυση αφορά επίσης τα έντυπα (όπως π.χ. της εφορίας) όπου μέχρι πρότινος ζητείτο να σημειώσει ο πολίτης το φύλο του και στα οποία, στις περισσότερες δημόσιες επιχειρήσεις, έχει προστεθεί η επιλογή «δεν απαντώ», στο πλαίσιο της προστασίας των προσωπικών δεδομένων. Όσοι διαφωνούν ή βρίσκουν περιττή την όλη συζήτηση, προβάλλουν το επιχείρημα ότι τα περισσότερα άτομα που διαμαρτύρονται εκθέτουν τα προσωπικά τους δεδομένα, και ιδιαίτερα το φύλο τους και τον σεξουαλικό τους προσανατολισμό, με πλήθος λεπτομέρειες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
athensvoice.gr
sidirodromikanea