Τρίτη 20 Απριλίου 2021

Canadian National: Προσφορά εξαγοράς 30 δισ. δολαρίων για την Kansas City Southern.

Η Canadian Pacific Railway προτίθεται να εξαγοράσει την Kansas City Southern έναντι 30 δισεκατομμυρίων δολαρίων, ανεβάζοντας την πρόταση που είχε υποβάλλει νωρίτερα αυτόν το μήνα κατά 5 δισεκατομμύρια δολάρια, με σκοπό να δημιουργήσει το πρώτο δίκτυο εμπορευματικών σιδηροδρόμων που θα συνδέει το Μεξικό, τις ΗΠΑ και τον Καναδά.

H εξαγορά αυτή που αναμένεται να τεθεί υπό το μικροσκόπιο των ρυθμιστικών αρχών τριών χωρών αποτελεί, σύμφωνα με την εφημερίδα Wall Street Journal το πρώτο μακροπρόθεσμο στοίχημα για τη διασύνδεση της οικονομία της Βόρειας Αμερικής.

Η Kansas Southern είναι η τρίτη σιδηροδρομική εταιρεία των ΗΠΑ που στοχεύει η Canadian Pacific στην προσπάθεια να δημιουργήσει ένα παναμερικανικο δίκτυο, έχοντας εγκαταλείψει στο παρελθόν δυο άλλες εξαγορές το 2014 και το 2016.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Kansas δήλωσε ότι η νέα εμπορική συμφωνία ΗΠΑ-Μεξικού-Καναδά, η οποία αντικατέστησε τη Nafta τον Ιούλιο του 2020, δημιουργεί μια μοναδική ευκαιρία για μεταφορά φορτίων μέσω των τριών χωρών καθώς οι οικονομίες τους ανακάμπτουν από την πανδημία.

Η νέα εταιρεία, που θα μετονομαστεί Canadian Pacific Kansas City, θα μπορούσε να έχει περίπου 8,7 δισεκατομμύρια δολάρια σε ετήσια έσοδα και να απασχολεί σχεδόν 20.000 άτομα.

liberal.gr