Παρασκευή 2 Απριλίου 2021

Νέα γραμμή προαστιακού από τα Άνω Λιόσια στα Μέγαρα - Πρόταση για σύνδεση και με το Πάρκο Τρίτση.

Σε πρόγραμμα χρηματοδότησης εντάχθηκε, όπως έγινε γνωστό την Τετάρτη (31/03), η δημιουργία νέας γραμμής προαστιακού από τα Άνω Λιόσια στα Μέγαρα, τη στιγμή που ο Δήμος Φυλής έχει προτείνει τη σιδηροδρομική διασύνδεση και με το Πάρκο "Αντώνης Τρίτσης".

Ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Αχ. Καραμανλής ενέκρινε, όπως έγινε γνωστό την Τετάρτη (31/03), την ένταξη της νέας γραμμής προαστιακού σιδηροδρόμου (ή τραμ), μήκους 36 χιλιομέτρων που θα συνδέσει τα Άνω Λιόσια με τα Μέγαρα, σε πρόγραμμα χρηματοδότησης.

Συγκεκριμένα, το εν λόγω έργο βρίσκεται ανάμεσα στα 12 του Υπουργείου Υποδομών που πρόκειται να χρηματοδοτηθούν με 2 δισεκατομμύρια ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης.
Υπενθυμίζεται ότι η συγκεκριμένη γραμμή του προαστιακού αποτελεί πρόταση του δημάρχου Φυλής Χρήστου Παππού προκειμένου να αξιοποιηθεί η μετρική γραμμή Πειραιώς - Αθηνών - Κορίνθου η οποία έχει εγκαταλειφθεί, από εικοσαετίας.

Ο αρχικός προϋπολογισμός του έργου είναι 85 εκατομμύρια ευρώ, ενώ η εισήγηση του υπουργού αναφέρει ότι η δημιουργία της γραμμής θα ενώσει αποτελεσματικότερα, από πλευράς μέσων μαζικής μεταφοράς, τη Δυτική Αττική με την Αθήνα και την υπόλοιπη Αττική, βελτιώνοντας την ποιότητα των μετακινήσεων των κατοίκων και των εργαζόμενων στην περιοχή.

Εισήγηση και για διασύνδεση με το Πάρκο Τρίτση

Μεταξύ των προτάσεων του Δήμου Φυλής, όπως επισημαίνεται και σε σχετική ανάρτηση στο Facebook, είναι η διασύνδεση της γραμμής Άνω Λιόσια - Μέγαρα, αν είναι δυνατόν, με την Αθήνα, τουλάχιστον μέχρι τους Αγίους Αναργύρους με ενδιάμεσους σταθμούς στο Ζεφύρι, στο Καματερό, στο Κέντρο Αποκατάστασης Αναπήρων και στο Πάρκο «Αντώνης Τρίτσης».
Ακόμα, σύμφωνα με τις δημοτικές Αρχές, έχει προταθεί και η κίνηση των συρμών με ηλιακή ενέργεια ή υδρογόνο, κάτι που δεν απαιτεί την κατασκευή δικτύου ηλεκτροφόρων καλωδίων.


ΔΗΜΟΣ ΦΥΛΗΣ Municipality of Fyli

Νέο μεγάλο συγκοινωνιακό έργο για τη Δυτική Αττική με πρόταση του Δήμου Φυλής και ενέργειες του Αντιπροέδρου της Βουλής Θανάση Μπούρα
ΕΝΤΑΧΘΗΚΕ ΣΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΑΝΑΚΑΜΨΗΣ Η ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΑΣ ΜΕΤΡΙΚΗΣ ΓΡΑΜΜΗΣ ΑΘΗΝΩΝ-ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ
Ένα έργο πνοής για τη Δυτική Αττική και το Δήμο Φυλής βρίσκεται ανάμεσα στα 12 έργα του Υπουργείου Υποδομών που πρόκειται να χρηματοδοτηθούν με 2 δις ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης. Το πρόγραμμα των έργων εντάχθηκε, με πρόταση του Υπουργού Κώστα Κα...

Δείτε περισσότερα
Μπορεί να είναι εικόνα 6 άτομα και άτομα που στέκονται
Μπορεί να είναι εικόνα ένα ή περισσότερα άτομα, τρένο και σιδηρόδρομος

sputniknews.gr

sidirodromikanea