Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2021

Ο σιδηρόδρομος κυριαρχεί στη μεταφορά αυτοκίνητων της Volkswagen.

Η Volkswagen Navarra έφτασε στο ιστορικό της ρεκόρ για τη διανομή αυτοκινήτων σιδηροδρομικώς το 2020. Για πρώτη φορά, οι όγκοι των σιδηροδρομικών μεταφορών ξεπέρασαν αυτούς που μετακινήθηκαν οδικώς, με μερίδιο 56% των αποστολών που πραγματοποιούνται με τρένο. Τα αυτοκίνητα του ισπανικού κατασκευαστή μεταφέρθηκαν στη Βαρκελώνη, το Σανταντέρ, την Ταραγόνα και τη Ζουέρα (Σαραγόσα), και στο εξωτερικό στη Γερμανία, την Αυστρία και την Ελβετία.

Αυτό ανακοινώθηκε από την Transfesa Logistics, η οποία χειρίζεται τις αποστολές του εργοστασίου αυτοκινήτων. Συνολικά, διευκόλυνε τη μεταφορά 110.116 οχημάτων σιδηροδρομικώς σε 14 διαδρομές. Σε αυτά τα ταξίδια, παραλείφθηκαν 1.046 τόνοι CO2, σε σύγκριση με τους 5.858 τόνους που θα είχαν κυκλοφορήσει με φορτηγό. Επομένως, επιτεύχθηκε ετήσια εξοικονόμηση 4.812 τόνων CO2.
Διατηρώντας το μερίδιο

«Αυτό έγινε εφικτό χάρη στη δουλειά και τη συμμετοχή πολλών ανθρώπων τόσο από τον Όμιλο Volkswagen όσο και από τον δικό μας οργανισμό, ο οποίος έχει δεσμευτεί πολύ στις ανάγκες των πελατών, ειδικά από αυτό το εργοστάσιο. Στόχος μας για φέτος είναι να διατηρήσουμε αυτό το μερίδιο μεταφοράς και να εργαστούμε σε νέα έργα που σχετίζονται με τις σιδηροδρομικές μεταφορές », δήλωσε η Igone Lecea Lacunza, υπεύθυνη λογαριασμού του Ομίλου Volkswagen της Transfesa Logistics.

Ο Isabel Núñez, περιβαλλοντικός διευθυντής της Transfesa Logistics πρόσθεσε: «Η δέσμευση της Volkswagen Navarra στο σιδηρόδρομο είναι ένα σημάδι της συνειδητοποίησης των πελατών μας να διεξάγουν μια πιο υπεύθυνη επιχείρηση και να συνεισφέρουν όσο το δυνατόν περισσότερο στη μείωση του αποτυπώματος άνθρακα που προέρχεται από τη δραστηριότητά της».

railfreight.com/railfreight/2021/02/25/volkswagen-makes-modal-shift-happen-rail-dominates-road-in-2020

Επιμέλεια: Χρήστος Γιαννακιδης
sidirodromikanea.blogspot.com