Κυριακή 31 Ιανουαρίου 2021

Δ.Κατσικόπουλος: Ας ειμαστε φειδωλοί λόγων (περι επεκτάσεως του Οδοντωτού).

Δημοσίευμα της εφημερίδας "Πελοπόννησος" την Παρασκευή 29/1, αναφέρει τα εξής; "ΠΑΓΟΣ" στην επέκταση! Συγκεκριμένα οτι το Δημοσίευμα της εφημερίδας "Πελοπόννησος" την Παρασκευή 29/1, αναφέρει τα εξής; "ΠΑΓΟΣ" στην επέκταση! Συγκεκριμένα ότι η επέκταση του Οδοντωτού προς Αγια Λαύρα και Χιονοδρομικό είναι στον " αέρα" καθώς σε σύσκεψη στον ΟΣΕ αποδείχθηκε ότι το οικονομοτεχνικό κομμάτι του έργου βρίσκεται σε νηπιακό στάδιο.

 Και τίθεται τώρα το ερώτημα: Ποιος ώθησε τον Πρωθυπουργό ώστε προ ημερών να εξαγγείλει το μεγαλόπνοο αυτό έργο;
Θα κάνω μια αναδρομή.
Το θέρος του1997, στο Δημαρχείο Καλαβρύτων έγινε σύσκεψη ανοιχτή στο κοινό, υπο τον αείμνηστο Πάνο Πόλκα και τη συμμετοχή του διευθύνοντος συμβούλου του ΟΣΕ κο Παπαγεωργιου, με τη συμμετοχή και άλλων υπηρεσιακών παραγόντων και βουλευτών.
Μεταξύ αυτών συμμετείχα και εγώ ως βουλευτής.
Μετά απο πολύωρη συζήτηση ανακοινώθηκε πομποδως οτι η επέκταση του Οδοντωτού προς Αγία Λαύρα και Χιονοδρομικό, οχι μόνο θα γίνει αλλα τέθηκε χρονοδιάγραμμα.
Ειπώθηκε, δεν έχει σημασία από ποιον, οτι το τραίνο μέχρι την Άνοιξη του 2000 θα σφυρίζει στο Χιονοδρομικο!!!
Παίρνοντας το λόγο, ψέλλισα τότε " Κε Δήμαρχε όλα τούτα ακούγονται ωραία. Αλλά επειδή ο χρόνος είναι αμείλικτος θα πέσουμε έξω απο το χρονοδιάγραμμα. Καθώς ούτε μελέτες υπάρχουν, ούτε εξασφαλισμένες πιστώσεις και κυρίως απαιτούνται Μελέτες Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων, αδειοδοτήσεις χρονοβόρες από συναρμόδιες υπηρεσίες όπως Δασαρχείο, Αρχαιολογική Υπηρεσία κλπ"
Το τι άκουσα ας μην περιγράφει εδώ.
Σχετικά αναφορά για τη συγκεκριμένη σύσκεψη γίνεται επίσης στη σημερινή "Πελοπόννησο" και από τον κο Γεώργιο Τσενέ, Δημοτικό Σύμβουλο Καλαβρύτων.
Το έργο είναι σημαντικό και μακάρι να γίνει. Το λέω ως Καλαβρυτινόπουλο, που το σπίτι που μεγάλωσα απέχει 100 μέτρα απο τον σταθμό του Οδοντωτού και που στα μικρά μου χρόνια δεν φορούσα ρολόι γιατί από τα σφυρίγματα του τραίνου ήξερα τι ώρα είναι.
Δεν εξεπλάγην λοιπόν απο την εξέλιξη.
Για τον Οδοντωτό έδινα μάχες από μικρός και ως βουλευτές απεκάλυψα τότε το 1992, την επαπειλούμενη ιδιωτικοποίηση του, επι Υπουργίας Στέφανου Μάνου.
Συμπερασματικά. Ας είμαστε φειδωλοι λόγων.
Ο εντυπωσιασμός είναι βραχύβιος.
Δεύτερον. Ως πολίτες ασχολούμενοι με τα κοινά πρέπει να μας ενδιαφέρει πρωτίστως το αποτέλεσμα που είναι προίον συλλογικής διεκδίκησης. Η ουσία δηλαδή. Γιατί ένα απο τα τρωτά της πολιτικής στη χώρα μας είναι ο πρωταθλητισμός του " φαίνεσθαι", εγώ το είπα πρώτος δηλαδή.
Με την ευχή να φθάσει ο Οδοντωτός εως την Αγία Λαύρα (πράγμα δύσκολο) κλείνω αυτή την αναφορά. Το Χιονοδρομικό και τα Κλουκινοχώρια ( φευ, ακούστηκε κι αυτό) και μάλιστα εν μέσω πανδημίας είναι άπιαστο Όνειρο τουλάχιστον γι αυτό τον Αιώνα.


kalavrytanews.com, 
sidirodromikanea.blogspot.com