Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2021

Ερώτηση στη βουλή για τις αδιεκπεραίωτες παράλληλες συντάξεις των συνταξιούχων σιδηροδρομικών.

Ερώτηση κατέθεσε προς τον υπουργό Εργασίας η αν. τομεάρχης Οικονομικών και βουλευτής Μαγνησίας ΣΥ.ΡΙΖ.Α Κατερίνα Παπανάτσιου, για τις αδιεκπεραίωτες παράλληλες συντάξεις και την απαράδεκτη καθυστέρηση που παρατηρείται στην απονομή τους.
Ειδικότερα η κ. Παπανάτσιου στην ερώτησή της αναφέρθηκε στα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Συνταξιούχων Σιδηροδρομικών, τα μέλη του οποίου διέθεταν παράλληλη ασφάλιση επί σειρά ετών, όμως μέχρι σήμερα δεν έχει προχωρήσει η απονομή σύνταξης.

Όπως αναφέρει η βουλευτής, μεγάλη καθυστέρηση παρατηρείται και στην απονομή των συντάξεων από ένα και μόνο ταμείο, αφού πολλά μέλη του Συνδέσμου Συνταξιούχων Σιδηροδρόμων, δεν έχουν ακόμη λάβει σύνταξη από το πρώην ΤΣΜΕΔΕ, με αποτέλεσμα να διακυβεύεται η επιβίωση των ίδιων και των οικογενειών τους. Ορισμένοι μάλιστα δεν λαμβάνουν ούτε την προσωρινή.
Τέλος, η βουλευτής αναφέρει ότι εκκρεμεί και η έκδοση εγκυκλίων και οδηγιών για τον υπολογισμό της προσαύξησης της σύνταξης όσων είχαν συνταξιοδοτηθεί πριν τον ν. 4387/2016 και είχαν παράλληλο χρόνο ασφάλισης κατά τη στιγμή της συνταξιοδότησης, ο οποίος δεν τους έχει αποδοθεί.

Με βάση τα ανωτέρω λοιπόν η κ. Παπανάτσιου απευθύνει τα εξής ερωτήματα στον υπουργό Εργασίας:

Πού οφείλεται η μεγάλη καθυστέρηση στην απονομή συντάξεων Δημοσίου και ευρύτερου Δημοσίου Τομέα και σε ποιες ενέργειες προτίθεται να προβεί ώστε να διορθωθεί η κατάσταση;
Σε ποιες ενέργειες πρόκειται να προβεί ώστε να εξεταστούν και να χορηγηθούν άμεσα οι συντάξεις, όσων είχαν παράλληλη ασφάλιση συνολικά, αλλά και ειδικά για την κατηγορία με παράλληλη ασφάλιση στο Δημόσιο;

Πηγή: pagasitikosnews.com