Σάββατο 30 Ιανουαρίου 2021

Επιτέλους πάρθηκε μια γενναία απόφαση για να σταματήσουν οι βανδαλισμοί στο Πάρκο του ΟΣΕ.

Το τελευταίο διάστημα, μετά το ρεπορτάζ του “Θάρρους”, το ζήτημα του Πάρκου των Σιδηροδρόμων επέστρεψε στην επικαιρότητα.

Στην αρχή με ερωτήσεις στο Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας και εν συνεχεία στη Βουλή, όπου κατατέθηκε ερώτηση προς το υπουργείο Πολιτισμού & Αθλητισμού.

Έτσι, ο δήμαρχος Καλαμάτας αποφάσισε να μπει ένα τέλος σε αυτή την κατάσταση με τους βανδαλισμούς και, όπως έγινε γνωστό, θα ξεκινήσει άμεσα φύλαξη στο πάρκο.

Μια απόφαση που μπορεί να χαρακτηριστεί γενναία, αφού εδώ και χρόνια βλέπαμε το πάρκο μέρα τη μέρα να μαραζώνει, ενώ κανείς δεν τόλμησε να κάνει δραστικό, με τον τέως δήμαρχο Παναγιώτη Νίκα να βάζει κάποια στιγμή κάγκελα. Αυτά στην αρχή ήταν ακατάλληλα για το σκοπό που τοποθετήθηκαν, ενώ στη συνέχεια υπήρξαν αντιδράσεις από την τότε αντιπολίτευση, καθώς και πολίτες, κι έτσι το εγχείρημα του κλεισίματος δεν άρχισε καν.

Πλέον μένει να δούμε στην πράξη πώς θα εφαρμοστεί η φύλαξη και ελπίζουμε στο Πάρκο να συνεχιστούν οι εργασίες που εδώ και καιρό γίνονται και να αποκτήσει ξανά την αίγλη που του αρμόζει.

Η δε ανακοίνωση του Δήμου Καλαμάτας έχει ως εξής:

«Βανδαλισμοί στο Δημοτικό Πάρκο Σιδηροδρόμων – Οδηγία για αποκατάσταση ζημιών και φύλαξη

Το τελευταίο χρονικό διάστημα έχουν, δυστυχώς, σημειωθεί και πάλι βανδαλισμοί και φθορές από αγνώστους σε βαγόνια και αστικό εξοπλισμό στο Δημοτικό Πάρκο Σιδηροδρόμων Καλαμάτας.

Ήδη συνεργεία του Δήμου καταγράφουν τις ζημιές που έχουν προκληθεί προκειμένου εν συνεχεία να υπάρξει εκ νέου αποκατάσταση, όπως και στο παρελθόν έχει συμβεί.

Σε τηλεδιάσκεψη που πραγματοποιήθηκε, σήμερα Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2021, ο δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος έδωσε οδηγίες, πέραν της αποκατάστασης των ζημιών και της ταχείας ολοκλήρωσης των σημαντικών παρεμβάσεων που εξελίσσονται στο Πάρκο, στο πατινάζ και νότια στην περιοχή της λίμνης, άμεσα να υπάρξει παρέμβαση για την ενίσχυση του φωτισμού στη δυτική πλευρά του Πάρκου, καθώς επίσης να τρέξει η διαδικασία για φύλαξη του Δημοτικού Πάρκου Σιδηροδρόμων κατά τις βραδινές ώρες».
Π.Μπ.

.tharrosnews.gr