Τετάρτη 11 Νοεμβρίου 2020

Πιλοτική βόλτα του τραμ στο Σύνταγμα.

Η ΕΡΤ βρέθηκε στην πρώτη πιλοτική βόλτα του τραμ με την επιστροφή του στο Σύνταγμα. Μαζί με τον Πρόεδρο του Συλλόγου Εργαζομένων Τραμ, Ηλία Μανιατάκης επιβιβάστηκαν από την στάση «Νέος κόσμος», κατευθύνθηκαν προς τη στάση «Κασομούλη» και ολοκλήρωσαν το δοκιμαστικό δρομολόγιο στη στάση «Βουλιαγμένης».

Τα πρώτα δοκιμαστικά δρομολόγια του τραμ, που κατέληξαν στη Λεωφόρο Βουλιαγμένης, είχαν ενθαρρυντικά αποτελέσματα καθώς οι αισθητήρες που έχουν τοποθετηθεί στην κοίτη του Ιλισού φαίνεται ότι εκπέμπουν ασφαλή μηνύματα ως προς το ενδεχόμενο παραμόρφωσης της πλάκας του υπόγειου αγωγού.

Τα δοκιμαστικά δρομολόγια μέχρι το Σύνταγμα αποτελούν το τελικό βήμα επαναφοράς του μέσου στο κέντρο της πόλης. Τα δρομολόγια θα συνεχιστούν μέχρι το βράδυ ενώ θα εξεταστεί ο έλεγχος της ηλεκτροκίνησης, δηλαδή της εναέριας γραμμής ρεύματος, για να διαπιστωθεί η ασφαλής λειτουργικότητα του συνόλου των γραμμών, καθώς το εν λόγω τμήμα βρίσκεται εκτός λειτουργίας επί δύο χρόνια.

Έπειτα από επισημάνσεις εργαζομένων και του συνδικαλιστικού οργάνου έχει ξεκινήσει μια άμεση διαδικασία ώστε να έρθουν 25 συρμοί της Γαλλικής εταιρείας Alstom. Αυτή τη στιγμή έχουν έρθει 8 συρμοί από τους 25 οι οποίοι θα έρθουν μέχρι τον Μάιο του 2021.

«Έπειτα από πιέσεις και επισημάνσεις των εργαζομένων καταφέραμε μετά από το 2009 να ξεκινήσει η διαδικασία των μόνιμων και σταθερών θέσεων εργασίας και προσλήψεων για τις σταθερές συγκοινωνίες. Από τις 4 εως τις 18 Νοεμβρίου έχουν ξεκινήσει οι αιτήσεις γι 111 άτομα ηλεκτρονικού προσωπικού και 75 ηλεκτροδηγούς», σημείωσε ο κ. Μανιατάκης.

Πιθανολογείται για το τέλος του χρόνου η παράδοση της μετατοπισμένης γραμμής του τραμ στο Φάληρο από την Περιφέρεια Αττικής στη ΣΤΑΣΥ. Εφόσον λυθεί και το θέμα του κτιρίου στην Ομηρίδου Σκυλίτση από το Δήμο Πειραιά (με την μερική του κατεδάφιση), ανοίγει ο δρόμος για την έναρξη λειτουργίας της επέκτασης προς Πειραιά μέχρι το τέλος του έτους.

«Ευελπιστούμε το επόμενο διάστημα να μπούμε στον Πειραιά και να καταφέρουμε, αυτό το δημόσιο μέσο μαζικής μεταφοράς να ενώνει δύο πόλεις την πόλη των Αθηνών με την πόλη του Πειραιά», σημείωσε ο κ. Μανιατάκης.

ert.gr