Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2020

Ένα τρένο αυτόματος πωλητής.

Πολλοί αποκαλούν την Χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου και “χώρα των αυτόματων πωλητών”. Υπάρχουν παντού, με αναρίθμητα σχέδια – κάποια είναι έργα τέχνης – και με απίστευτη ποικιλία προϊόντων. Από αυγά, φρούτα, κάθε είδος αναψυκτικών, καφέ, σακέ, φαγητά ζεστά ή κρύα, σούπες, γλυκά, τσιγάρα, περιοδικά, εφημερίδες μέχρι μπλούζες Uniqlo, γραβάτες, χειρουργικές μάσκες και ότι άλλο μπορεί να φανταστεί κανείς…

Στο σταθμό Tameike-Sannο Ταμέικε-Σαν’νό-έκι) του μετρό του Τόκιο υπάρχει ένας ξεχωριστός αυτόματος πωλητής, με το όνομα The Vending Train. Είναι ο μοναδικός στον κόσμο που έχει κατασκευαστεί από υλικά τρένου και συγκεκριμένα της σειράς Tokyo Metro 01  που εξυπηρετούσε την γραμμή της Γκίνζα από το 1984 μέχρι το 2017. Έχει χρησιμοποιηθεί μεταλλικό υλικό από το ίδιο το τρένο και όπως θα δείτε και στη φωτογραφία, η πρόσοψή του παραπέμπει στην πρόσοψη του τρένου ενώ έχει διακοσμηθεί με πρωτότυπες μεταλλικές ταμπέλες του.

Μάλιστα από το μεγάφωνο του αυτόματου πωλητή ακούγονται ανακοινώσεις που έχουν εκφωνήσει υπάλληλοι του σταθμού. Ακούστε μία στο βίντεο στο τέλος της σελίδας.



Στην σειρά Τokyo Metro 01 κατασκευάστηκαν 38 τραίνα (με 6 βαγόνια το καθένα). Το τρένο έχει βραβευθεί από τον ιαπωνικό Σύλλογο Φίλων του Σιδηροδρόμου.


φωτογραφίες:
Junko Nagata © GreeceJapan.com
greecejapan.com/the-vending-train-ena-treno-aytomatos-politis

Επιμέλεια: Χρήστος Γιαννακίδης