Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2020

Δήμος Καλαμάτας: Ζητεί έγκριση του ΟΣΕ για τις κατασκευές στον σιδηροδρομικό σταθμό.


Ο Δήμος Καλαμάτας έστειλε σχέδια στον ΟΣΕ για να πάρει την έγκρισή του για τις κατασκευές που έκανε στη γραμμή κοντά στον σιδηροδρομικό σταθμό της πόλης.

Κατασκευές που κρίθηκαν ως αυθαίρετες από τον Οργανισμό και ζήτησε να απομακρυνθούν.

“Επρεπε να πάρουμε την άδεια του ΟΣΕ για να κλείσει η γέφυρα, που είναι επικίνδυνη για τους πεζούς”, είπε ο δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος, στην τελευταία Οικονομική Επιτροπή, απαντώντας σε ερώτηση του συμβούλου της μείζονος μειοψηφίας Γιάννη Χριστόπουλου.

Ανέφερε ότι τα κάγκελα και τα άλλα στοιχεία που μπήκαν στο χώρο επέκτασης του “πάρκου τσέπης”, είναι κινητά και μπορούν να απομακρυνθούν αμέσως, όταν επαναλειτουργήσει το τρένο.
Απαντώντας στην αντίδραση του ΟΣΕ για τις παρεμβάσεις που έγιναν, ο αντιδήμαρχος Γιάννης Μπάκας υπενθύμισε ότι ο δήμος καθάρισε τις γραμμές από την Αρτέμιδος έως την Αγία Σωτήρα.
Να αναφέρουμε ότι στο έγγραφο του αναπληρωτή διευθύνοντος συμβούλου του ΟΣΕ Αθανασίου Κοτταρά προς το δήμο, που κοινοποιείτο και στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Καλαμάτας, με τίτλο “Παρεμβάσεις Δήμου Καλαμάτας σε χώρο ιδιοκτησίας μας”, επισημαινόταν ότι “πριν την έναρξη οποιασδήποτε εργασίας θα πρέπει να αποστείλετε στον ΟΣΕ τεχνική περιγραφή των εργασιών και αντίστοιχο σχέδιο, ώστε να λάβετε σχετική έγκριση”.


 Γιάννης Σινάπης
eleftheriaonline.gr