Σάββατο 17 Οκτωβρίου 2020

Αγώνα δρόμου για την επιστροφή βαγονιών του Όριεντ Εξπρές στο σιδηροδρομικό μουσείο Θεσσαλονίκης.

Σε αγώνα δρόμου έχει επιδοθεί η διοίκηση του Συλλόγου Φίλων Σιδηροδρόμου Θεσσαλονίκης για την επιστροφή των ιστορικών βαγονιών του Όριεντ Εξπρές στο σιδηροδρομικό μουσείο.

Συγκεκριμένα, η διοίκηση του Συλλόγου με συνεχή υπομνήσεις προς τον ΟΣΕ ζητά την επιστροφή του βαγονιού που βρίσκεται στον προαύλιο χώρο του κέντρου διασκέδασης "Μύλος", να μεταφερθεί στο σιδηροδρομικό μουσείο Θεσσαλονίκης και να προστεθεί στα δυο υπάρχοντα Βαγόνια. 

Όπως μας ενημέρωσε ο Πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων Σιδηροδρόμου κ. Ανδρέας Μυλωνάκης ,πριν από λίγο καιρό: 

"Στον μύλο του Χατζηγιαννάκη ( κάτω από τον παλαιό σταθμό ) υπάρχει ένα βαγόνι εστιατόριο του Orient Express. Το βαγόνι αυτό βρίσκεται εκεί μετά από ενοικιαστήριο συμβόλαιο μεταξύ του τότε ΟΣΕ και του τότε ιδιοκτήτη του Μύλου κ. Στεφανίδη. Το συμβόλαιο υπογράφηκε το 2000 και είχε πενταετή διάρκεια , έληξε δηλαδή το 2005.Το συμβούλιο του συλλόγου Φίλων Σιδηροδρόμου Θεσσαλονίκης ζήτησε εγγράφως κατ΄ επανάληψη από τον ΟΣΕ και τις άλλες εταιρίες την μεταφορά του βαγονιού αυτού στον χώρο του Μουσείου.» 

Επίσης η διοίκηση ζητά από τον ΟΣΕ να παρέμβει ώστε τα δυο βαγόνια του Όριεντ Εξπρές που βρίσκονται στο Εργοστάσιο Οχημάτων Θεσσαλονίκης, να επισκευαστούν και να επιστραφούν στο μουσείο, και όλα μαζί να δημιουργήσουν μαζί με ατμήλατη μηχανή, που υπάρχει στο μουσείο, ένα μουσειακό συρμό που θα επισκέπτονται οι φίλοι που αγαπούν τα τρένα και να τα χαίρονται όπως γίνεται και σε άλλες χώρες του κόσμου. 

Χρήστος Γιαννακίδης