Πέμπτη 1 Οκτωβρίου 2020

Περιμένοντας το τρενο…

Χαράλαμπος Μπονάνος: "Προκλητική η στάση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ"

Επίθεση στον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, ο οποίος αγνοεί προκλητικά την Αχαΐα και το αίτημα επέκτασης του Προαστιακού μέχρι την Κάτω Αχαΐα εξαπέλυσε χθες κατά τη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, ο αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας, Χαράλαμπος Μπονάνος.

Ο κ. Μπονάνος απαντώντας σε σχετική ερώτηση του κ. Καρπέτα υπενθύμισε ότι προεκλογικά τον Μάιο του 2019 ο Προαστιακός είχε «σφυρίξει» για τις απαιτούμενες φωτογραφίες, χωρίς ωστόσο να είναι εφικτή η έναρξη των δρομολογίων του αφού δεν υπήρχαν ασφαλείς διαβάσεις, ηλεκτροδότηση, ούτε καν προσωπικό για να λειτουργήσουν οι συρμοί. Παρ’ όλα αυτά, μετά από προσπάθειες και την ολοκλήρωση της υποδομής τα δρομολόγια μέχρι την Κάτω Αχαΐα ξεκίνησαν τον Φεβρουάριο του 2020 για να διακοπούν έναν μήνα μετά λόγω της καραντίνας του κορωνοϊού. Όταν επανήλθε η κανονικότητα και μαζί ανακοινώθηκε και η επαναλειτουργία του Προαστιακού η ΤΡΑΙΝΟΣΕ ανακοίνωσε πως το δημοφιλές τρένο της Πάτρας θα σταματούσε στα Καμίνια. Εκ τότε όπως εξήγησε ο Αντιπεριφερειάρχης έχουν αποσταλεί τέσσερις επιστολές στον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΤΡΑΙΝΟΣΕ με την τελευταία στις 7 Αυγούστου, ενώ ο κ. Μπονάνος έχει επιχειρήσει αμέτρητες φορές να επικοινωνήσει τηλεφωνικά μαζί του, όμως μονίμως βρίσκεται σε συσκέψεις. 

Η πρωτοφανής αυτή, αδιαφορία εκ μέρους του Διευθύνοντος Συμβούλου να δώσει σαφείς απαντήσεις για την τύχη του Προαστιακού προκάλεσε την «έκρηξη» του κ. Μπονάνου, ο οποίος και την κατήγγειλε δημόσια. Όπως είπε «αυτή η Περιφερειακή Αρχή διεκδικεί για τους όλους τους πολίτες και δεν χαρίζεται σε κανέναν. Απολογούμαστε μόνο στους πολίτες της Αχαΐας και στη συγκεκριμένη περίπτωση και της Δυτικής Αχαΐας, η οποία περιμένει το τρένο εδώ και τόσο καιρό. Ας μην μας θεωρούν δεδομένους…», είπε με νόημα.

gnomip.gr