Κυριακή 6 Σεπτεμβρίου 2020

Εκτός σχεδιασμού το τρένο για την Ήπειρο.

Όνειρο και όχι απλά θερινής νυκτός, αλλά πολύ μακρινής θερινής νυκτός αποτελεί η σιδηροδρομική σύνδεση της Ηπείρου, την οποία ανακίνησαν τους τελευταίους μήνες οι φορείς της περιοχής.

Λίγο πολύ φυσικά όλοι γνώριζαν ότι ένα τέτοιο έργο είναι εκτός σχεδιασμού αλλά θέλησαν να δοκιμάσουν το «επιμένων νικά».

Σίγουρα πάντως η νίκη που πίστευαν ότι θα έχουν δεν θα έρθει στα επόμενα δέκα χρόνια..

Η σιδηροδρομική σύνδεση της Ηπείρου, για την οποία δεν έχουν ολοκληρωθεί ούτε καν οι μελέτες, είναι εκτός κυβερνητικών πλάνων, όπως ήταν τα τελευταία είκοσι χρόνια.

Τα μεγάλα σιδηροδρομικά έργα που προωθεί το Υπουργείο Υποδομών παρουσίασε ο Γενικός του Γραμματέας και είναι τα ακόλουθα:

-Η σύνδεση της Πάτρας και του λιμανιού της με το δίκτυο, μετά και την νέα, ολοκληρωμένη τεχνική λύση που παρουσιάσαμε πρόσφατα στην πόλη.

-Η αναβάθμιση της υπάρχουσας σύνδεσης Αθήνας-Θεσσαλονίκης ώστε να συντομεύσουμε τους χρόνους και να κάνουμε το τραίνο ανταγωνιστικό.

-Η σύνδεση, επίσης, της Θεσσαλονίκης με την Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη, ενώνοντας το λιμάνι της Θεσσαλονίκης με εκείνο της Αλεξανδρούπολης, από το οποίο με μια γραμμή υψηλών ταχυτήτων μπορούν να φεύγουν επιβάτες και εμπορεύματα προς το Ορμένιο και εν συνεχεία τη Βουλγαρία.

epiruspost.gr