Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου 2020

Αθανάσιος Κοταράς Δ.Σ. ΟΣΕ: Στόχος μας σύντομα το δρομολόγιο Αθήνα –Θεσσαλονίκη να κατέβει κάτω από 4 ώρες.

 Στις άμεσες προτεραιότητες που έχει προγραμματίσει για το προσεχές διάστημα ο Οργανισμός Σιδηρόδρομων Ελλάδος, αναφέρθηκε στην σύντομη συνέντευξη που παραχώρησε στα «Σιδηροδρομικά Νέα» ο Διευθύνον Σύμβουλος του ΟΣΕ κ. Αθανάσιος Κοταράς, λίγο μετά την σύσκεψη που είχε με στελέχη του Οργανισμού στην Θεσσαλονίκη. 
Στόχος της διοίκησης είπε ο κ. Κατάρας είναι να αρθούν σε σύντομο ο χρονικό διάστημα οι βραδυπορίες και οι παρακαμπτήριες γραμμές ώστε να μειωθεί ο χρόνος των δρομολογίων κάτω από τέσσερεις ώρες στο Αθήνα –Θεσσαλονίκη. 

«Προχθές δώσαμε την παράκαμψη σε ευθεία γραμμή στο Άδενδρο και θέλουμε οι παρακάμψεις και οι βραδυπορίες να τελειώσουν και σε σύντομο χρονικό διάστημα το δρομολόγιο Αθήνα – Θεσσαλονίκη να κατέβει κάτω από τέσσερεις ώρες. Η επομένη παράκαμψη είναι αυτή στους Νέους Πόρους που είναι στις προτεραιότητες μας. Εδώ στη Βόρειο Ελλάδα έχουμε δει κάποιες βραδυπορίες και έχουμε βάλει χρονοδιάγραμμα σε σύντομο χρονικό διάστημα να τις άρουμε ώστε τα τρένα να αυξήσουν την ταχύτητα τους» ανέφερε ο κ. Κοταράς 

Στην συνέχεια αναφέρθηκε τόσο στο καθαρισμό των γραμμών από τους θάμνους και τα δένδρα όσο και στα προβλήματα που δημιουργήθηκαν στην έξοδο της Θεσσαλονίκης στο ΤΧ1 με τις καθυστερήσεις. 

«Καταγράψαμε τα σημεία όπου υπάρχουν προβλήματα με τα δένδρα και τους θάμνους και εμποδίζουν την κυκλοφορία. Τώρα το πρόβλημα στο ΤΧ1 και τις επαναλαμβανόμενες καθυστερήσεις, οφείλονταν σε συνδυασμό γεγονότων. Είναι μια περιοχή που πλημμυρίζει. Η πλημμύρα δημιούργησε διάφορα προβλήματα που είχαν να κάνουν με τα ηλεκτρολογικά και τις αλλαγές των αιχμών. Το θέμα με τις πλημμύρες δεν είναι θέμα μόνο του ΟΣΕ, οποίος έχει κάνει κάποια αποστραγγιστικά έργα θα κάνει και επιπλέον, αλλά ευρύτερα και την Περιφέρεια. Έστειλα έγγραφο στην Περιφέρεια Κ. Μακεδονίας και ζητώ συνάντηση για να δούμε ευρύτερα το κομμάτι των πλημμυρών». Είπε ο Διευθύνον Σύμβουλος του ΟΣΕ 

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στο θέμα με τους μετανάστες στο σταθμό Διαλογής και τα προβλήματα που δημιουργούνται στην κυκλοφορία των εμπορικών τρένων 

"Εμείς εκεί έχουμε πει ότι θα κάνουμε δυο πράγματα: έδωσα εντολή να κάνουμε περίφραξη. Θα περιφράξουμε τα σημεία που μας ζητά η αστυνομία να περιφράξουμε και βρίσκονται στη Άνω Διαλογή και προς το ΤΧ1 και παράλληλα έδωσα εντολή να απομακρυνθούν τα καμένα βαγόνια» 

Τελειώνοντας κ. Κοταράς μας είπε ότι θα ζητήσει από την ΤΡΑΙΝΟΣΕ τα εμπορικά τρένα από Ειδομένη για Αθήνα να φεύγουν απευθείας μέσω Αξιού προκειμένου να αποσυμφορηθεί ο σταθμός Διαλογής . 



Χρήστος Γιαννακίδης