Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου 2020

Στις 2/10 το επόμενο βήμα για τα λιμάνια Αλεξανδρούπολης και Καβάλας.

Λιμάνι Αλεξανδρούπολης - Έβρος | Terrabook
Εικόνα;greece.terrabook.com
Για τα λιμάνια της Αλεξανδρούπολης, της Καβάλας και της Ηγουμενίτσας, ως ημερομηνία υποβολής εκδήλωσης ενδιαφέροντος και για τους τρεις διαγωνισμούς έχει οριστεί η 2α Οκτωβρίου.

Το επόμενο βήμα ως προς το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης είναι η έναρξη της διαδικασίας απαλλοτρίωσης ιδιωτικών εκτάσεων 200 στρεμμάτων, εντός της χερσαίας ζώνης.

Στην παρούσα φάση έχει προχωρήσει η προετοιμασία για την πώληση του πλειοψηφικού πακέτου μετοχών στα λιμάνια ή και την υπο-παραχώρηση δραστηριότητας, έχει καθοριστεί το δικαίωμα διαχείρισης και εκμετάλλευσης ακινήτων του ΟΣΕ εντός χερσαίας ζώνης λιμένος (άρθρο 8, Ν.4706/2020) και αυξάνεται η ανώτατη επιτρεπόμενη διάρκεια συμβάσεων παραχώρησης, που είχαν συναφθεί μεταξύ του ελληνικού Δημοσίου και των οργανισμών λιμένος από τα 50 στα 60 χρόνια.

Υπενθυμίζεται ότι με απόφαση του ΤΑΙΠΕΔ, στις 17 του περασμένου Ιουλίου άρχισαν οι διαγωνισμοί για την πώληση του 67% των Οργανισμών Λιμένος Αλεξανδρούπολης και Ηγουμενίτσας, ενώ για εκείνον της Καβάλας προβλέπεται η υποπαραχώρηση σταθμού πολλαπλών χρήσεων στον λιμένα «Φίλιππος Β'».

naftemporiki.gr