Δευτέρα 17 Αυγούστου 2020

Τι ζητά από τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του ΟΣΕ ο πρόεδρος της Κοινότητας Ιάσμου.



Επιστολή στον διευθύνοντα σύμβουλο του Ο.Σ.Ε, κ. Κοτταρά, απέστειλε ο πρόεδρος της Κοινότητας Ιάσμου, Ηλίας Μπούκας, με την οποία αναφέρεται στη σιδηροδρομική διάβαση η οποία εδώ και πολλά χρόνια παρέμενε κλειστή.

“Πρόκειται για τη διάβαση επί της οδού Διαλαμπής, ελάχιστα μέτρα μακριά από το Κέντρο Υγείας του Δήμου. Η συγκεκριμένη διάβαση ήταν κλειστή λόγω της επικινδυνότητάς της και έφερε εκατέρωθεν των πλευρών της μεταλλικές κολώνες που την καθιστούσαν απροσπέλαστη”, τονίζει ο κ. Μπούκας και σημειώνει πως: 

“ Κατά τα τελευταία όμως χρόνια, λόγω του ότι πολλές φορές το ανθρωποκυνηγητό της Αστυνομίας κατά διακινητών παράνομων μεταναστών κατέληγε στις συγκεκριμένες κολώνες, αυτές έχουν ολοσχερώς καταστραφεί καθιστώντας τη διάβαση εύκολα προσπελάσιμη, ενώ για κάποιους γίνεται ελκυστικότερη διότι οδηγεί ταχύτερα στον κόμβο της Εγνατίας Οδού! Σημειωτέον, πως τα προγράμματα GPS κακώς δείχνουν τη διάβαση ως ανοιχτή, κάτι το οποίο αυξάνει την επικινδυνότητά της.
 Δεν υπάρχει καν μπάρα, δεν υπάρχει τίποτα που να προφυλάσσει τους ανυποψίαστους διερχόμενους από ενδεχόμενο σοβαρό ατύχημα.”

Το δεύτερο ζήτημα που θέτει αφορά το κτίριο και τον χώρο του σιδηροδρομικού σταθμού που βρίσκεται, επίσης, στον Ίασμο, σε κεντρικό σημείο της Κοινότητας. “Ο σταθμός, όπως γνωρίζετε, δυστυχώς δεν λειτουργεί πια, όμως το πανέμορφο και γραφικό κτίριό του βρίσκεται πάντα εκεί, απομεινάρι μιας άλλης, πιο όμορφης εποχής, έχοντας όμως καταντήσει να είναι σκουπιδότοπος. Άγρια βλάστηση καλύπτει πια το χώρο τριγύρω του, εκείνος όμως εξακολουθεί να δεσπόζει περήφανος στο κεντρικότερο σημείο, σημείο απ΄όπου διέρχονται οχήματα από τους οδικούς άξονες της Εγνατίας οδού”, τονίζει ο κ. Μπούκας, ζητώντας ενημέρωση σχετικά με το καθεστώς που διέπει τη συντήρηση και τον καλλωπισμό των κτιρίων των σιδηροδρομικών σταθμών, ώστε, όπως τονίζει: “Όλοι μαζί, η τοπική κοινωνία, σύλλογοι, ο Δήμος, ν` αναδείξουμε το χώρο και το κτήριο αυτό καθαρό, χρωματισμένο και κυρίως φωταγωγημένο, ώστε να εκπέμπει το ύφος της ιστορίας του, αλλά και οι αναμνήσεις να ζωντανέψουν και πάλι.”

Μαρία Νικολάου
ert.gr