Τρίτη 25 Αυγούστου 2020

Μετανάστες σκαρφάλωσαν σε τρένο στη Θεσσαλονίκη, για να φύγουν από την Ελλάδα.

Εικόνα αρχείου
 Δεν αναφέρθηκε κάποια προσαγωγή ή σύλληψη

Την αναχώρηση μιας εμπορικής αμαξοστοιχίας με προορισμό την Ειδομένη καθυστέρησαν μετανάστες στη Θεσσαλονίκη, όταν σκαρφάλωσαν στον συρμό, επιχειρώντας να ταξιδέψουν έως τα βόρεια σύνορα της χώρας, απ' όπου αναζητούν έξοδο προς κάποια χώρα της Ευρώπης.

Το περιστατικό συνέβη το απόγευμα στον Σταθμό Διαλογής του ΟΣΕ, δυτικά της Θεσσαλονίκης, και είχε ως αποτέλεσμα την ακινητοποίηση της αμαξοστοιχίας, ενώ στο σημείο κλήθηκαν αστυνομικές δυνάμεις, με την άφιξη των οποίων το τρένο συνέχισε, λίγο αργότερα, το δρομολόγιό του.

Όπως σημειώνει το Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, δεν αναφέρθηκε κάποια προσαγωγή ή σύλληψη, ενώ -όπως έγινε γνωστό- οι μετανάστες ήταν εφοδιασμένοι με τα νόμιμα έγγραφα παραμονής τους στη χώρα μας.

Ανάλογο περιστατικό σημειώθηκε νωρίτερα το πρωί, όταν στο ίδιο σημείο κλήθηκαν πάλι αστυνομικοί προκειμένου να αναχωρήσει για τον προορισμό της μία ακόμη εμπορική αμαξοστοιχία. Πηγές της αστυνομίας αναφέρουν ότι το σκηνικό αυτό επαναλαμβάνεται συχνά.

Θέτοντας σε κίνδυνο τη ζωή τους, δεκάδες μετανάστες ανεβαίνουν στα βαγόνια εμπορικών αμαξοστοιχιών, ή στις συνδέσεις τους, ακόμη κι όταν οι συρμοί είναι σε κίνηση, με σκοπό να φτάσουν στα σύνορα της Ελλάδας με την Βόρεια Μακεδονία και από εκεί -συνήθως με τη βοήθεια διακινητών- αναζητούν τρόπους να φτάσουν προς τη Βόρεια ή Κεντρική Ευρώπη.

newsbeast.gr