Δευτέρα 31 Αυγούστου 2020

Χιλιάδες επιβάτες παγιδεύτηκαν σε γαλλικά τρένα μετά από διακοπή ρεύματος.

Χιλιάδες επιβάτες παγιδεύτηκαν για μια νύχτα σε τρένα TGV όταν διακόπηκε η παροχή ρεύματος στο δίκτυο στην νοτιοδυτική Γαλλία 

Οι απογοητευμένοι ταξιδιώτες ανέφεραν τα δεινά τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, δημοσιεύοντας εικόνες παιδιών που κοιμούνται στο πάτωμα και περιγράφουν τα όσα υπέστησαν για 20 συνεχόμενες ώρες. Ορισμένοι άνθρωποι που παρουσίασαν προβλήματα υγείας απομακρύνθηκαν από τα τρένα. 

Η SNCF ζήτησε συγγνώμη τη Δευτέρα για "μια σειρά περιστατικών παροχής ηλεκτρικού ρεύματος" που ξεκίνησαν την Κυριακή το απόγευμα και διέκοψαν την κίνηση στη νοτιοδυτική Γαλλία και διέκοψαν τα ταξίδια από εκεί προς το Παρίσι. Τέσσερα τρένα υψηλής ταχύτητας, που συνδέουν το Μπορντό με άλλες πόλεις της περιοχής, μπλοκαρίστηκαν στις γραμμές όλη τη νύχτα, με επιπτώσεις σε άλλες διαδρομές, δήλωσε η SNCF. 

Οι επιβάτες επέστρεψαν στα σημεία αναχώρησής τους κατά τη διάρκεια της νύχτας και το πρωί της Δευτέρας, στη συνέχεια επιβιβάστηκαν σε λεωφορεία και άλλα τρένα για να φτάσουν τελικά στους προορισμούς τους. Τα προβλήματα προέκυψαν καθώς εκατομμύρια Γάλλοι ετοιμάστηκαν να επιστρέψουν στην εργασία και το σχολείο αυτή την εβδομάδα. Πολλοί επέστρεψαν με τρένο την Κυριακή μετά τις διακοπές του Αυγούστου. 

Η κίνηση δεν θα επιστρέψει στην κανονική ροη πριν από την Τρίτη το πρωί, ανέφερε η SNCF. Ανακοίνωσε εσωτερική έρευνα για το τι είχε συμβεί. 

Το SNCF θα αποζημιώσει όλους τους επιβάτες τρεις φορές την τιμή των εισιτηρίων τους και θα διανείμει μάσκες, νερό και φαγητό, δήλωσε στην τηλεόραση της BFM ο νεαρός υπουργός μεταφορών, Jean-Baptiste Djebbari. Είπε ότι 60 χιλιόμετρα (37 μίλια) από τροχιά υπέστη ζημιά στα εναέρια καλώδια υψηλής ισχύος.

laminute.info

Επιμέλεια: Χρήστος Γιαννακίδης