Τρίτη 25 Αυγούστου 2020

Τα μέτρα στα Μέσα Μεταφοράς.

Κεφαλογιάννης στο MEGA: Τα μέτρα για την αποφυγή συνωστισμού στα ...Στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» μίλησε ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών Γιάννης Κεφαλογιάννης.

Ο κ. Κεφαλογιάννης αναφέρθηκε στα μέτρα της κυβέρνησης για την αποφυγή συνωστισμού στα μέσα μεταφοράς, τονίζοντας πως άμεσα προχωρούν οι 655 προσλήψεις σε ειδικότητες αιχμής όπως οδηγοί και τεχνίτες.

Με αυτόν τον τρόπο, τόνισε, θα καλυφθούν κενά που είχαν συσσωρευθεί τα προηγούμενα χρόνια. «Στόχος μας είναι οι νεοπροσληφθέντες να είναι στη δουλειά τους το επόμενο τρίμηνο» είπε σχετικά.

Αναφέρθηκε επίσης σε δύο νέες συνεργασίες – για την προμήθεια λεωφορείων έως 10 ετών που θα ενισχύσουν τους στόλους της ΟΣΥ όπως επίσης για νέα λεωφορεία για τα ΚΤΕΛ.

Εξάλλου τόνισε ότι από 31/8, στους συρμούς του Μετρό και του Ηλεκτρικού θα μειωθούν οι χρονοαποστάσεις, προκειμένου να μην υπάρχουν φαινόμενα συγχρωτισμού. Μάλιστα από τις 7 Σεπτεμβρίου οι χρονοαποστάσεις προβλέπεται να μειωθούν ακόμη περισσότερο.


Για τα λεωφορεία θα εφαρμοστεί το χειμερινό πρόγραμμα προκειμένου να πυκνώσουν οι γραμμές.

Ερωτηθείς σχετικά με το ενδεχόμενο να απαιτηθούν νέα περιοριστικά μέτρα για τη μείωση της πυκνότητας στα ΜΜΜ λόγω κοροναϊού, ο κ. Κεφαλογιάννης υπενθύμισε ότι στην παρούσα φάση η μέγιστη πληρότητα στα μέσα μεταφοράς είναι στο 65%.

«Ωστόσο αν δοθεί οδηγία από τους λοιμωξιολόγους να μειωθεί ακόμη περισσότερο, είμαστε έτοιμοι να λάβουμε μέτρα προς αυτήν την κατεύθυνση» είπε ο κ. Κεφαλογιάννης. Σε μια τέτοια περίπτωση ίσως να απαιτηθεί επανασχεδιασμός δρομολογίων.

Σχετικά με την τήρηση των μέτρων προστασίας από τον κοροναϊό, τόνισε ότι γίνονται έλεγχοι, ωστόσο μεγάλο ρόλο παίζει και η ατομική ευθύνη των πολιτών ώστε να έχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Τέλος διενεργούνται προληπτικά τεστ για τον κοροναϊό στους εργαζόμενους στα μέσα μεταφοράς που επιστρέφουν στην εργασία τους μετά από διακοπές – τα τεστ μέχρι στιγμής είναι αρνητικά.


tanea.gr