Τετάρτη 8 Ιουλίου 2020

Από το Βέλγιο στην Κωνσταντινούπολη σε λιγότερο από έξι ημέρες χάρη στη νέα σιδηροδρομική σύνδεση.


Οι H.Essers και Rail Cargo Austria έχουν ενώσει τις δυνάμεις τους για να ξεκινήσουν μια νέα απευθείας σιδηροδρομική σύνδεση μεταξύ της πόλης Curtici της Ρουμανίας και της Τουρκικής πόλης της Κωνσταντινούπολης. Η H.Essers έχει ήδη υπάρχουσα σύνδεση μεταξύ Genk στο Βέλγιο και Curtici, η οποία λειτουργεί οκτώ φορές την εβδομάδα.

Τρεις φορές την εβδομάδα ένα τρένο θα ταξιδεύει τώρα από το Curtici στην Κωνσταντινούπολη.
Η σύνδεση σιδηροδρομικών εμπορευματικών μεταφορών βρισκόταν σε εξέλιξη για αρκετό καιρό, αλλά η διάθεση επιταχύνθηκε τώρα λόγω της κρίσης COVID-19. «Αρκετά εθνικά σύνορα είναι κλειστά σε αυτές τις περιόδους κρίσης», λέει ο Hanno Reeser, Διευθυντής Στρατηγικής Ανάπτυξης H.Essers. «Ωστόσο, οι σιδηροδρομικές μεταφορές μπορούν ακόμη να προχωρήσουν ως επί το πλείστον ανεμπόδιστες και, υπό αυτή την έννοια, μια αξιόπιστη λύση για τη διαφύλαξη της αλυσίδας εφοδιασμού των πελατών μας».

Λιγότερο από 6 ημέρες

Ο πλήρης χρόνος παράδοσης από τερματικό σε τερματικό είναι μικρότερος από έξι ημέρες. «Από το Curtici ή την Κωνσταντινούπολη μπορούμε επίσης να εξυπηρετήσουμε τις γύρω περιοχές και οι δύο τοποθεσίες διαθέτουν τερματικό υψηλής ασφάλειας», λέει ο Reeser. «Η πρόθεσή μας είναι να αυξήσουμε τον αριθμό των αναχωρήσεων από τη Ρουμανία προς την Τουρκία σε καθημερινή συχνότητα».
Η σιδηροδρομική σύνδεση μπορεί να χρησιμοποιηθεί για ένα ευρύ φάσμα (επικίνδυνων) εμπορευμάτων. Hanno Reeser: «Μπορούμε να μεταφέρουμε σχεδόν οποιαδήποτε κατηγορία επικίνδυνων εμπορευμάτων, συμπεριλαμβανομένου του υγρού χύδην, μέσω της ειδικής δεξαμενής δεξαμενών Huktra, η οποία αποκτήθηκε πρόσφατα από την H.Essers. Είναι επίσης σημαντικό να υποστηρίζεται ολόκληρη η διαδρομή από τον πύργο ελέγχου μας, ο οποίος επιτρέπει στην ομάδα μας να παρακολουθεί τη μεταφορά από την αρχή έως το τέλος και να παρεμβαίνει εάν παρουσιαστεί κάποιο πρόβλημα, όπως προβλήματα θερμοκρασίας.
«Για το σκοπό αυτό, χρησιμοποιούμε επίσης τα εμπορευματοκιβώτια Safebox, τα οποία είναι εμπορευματοκιβώτια 45 ποδιών ειδικά σχεδιασμένα από την εταιρεία μας για ασφαλή / κρύα αλυσίδα μεταφοράς για τα στρατηγικά μας τμήματα: χημικά και φαρμακευτικά προϊόντα. Είναι κλειδωμένα και παρακολουθούνται ηλεκτρονικά 24/7. "

Περαιτέρω επέκταση

Η H. Essers εξετάζει την περαιτέρω επέκταση του δικτύου της σε άλλες τοποθεσίες στην Ιταλία, τη Γαλλία και την Ισπανία από το Genk. Είπε ότι ακολουθεί εδώ και αρκετό καιρό μια στρατηγική αειφορίας. «Σε τελική ανάλυση, ο σιδηρόδρομος είναι απαραίτητο πλεονέκτημα για να κάνει τις λύσεις μεταφορών φιλικές προς το κλίμα και να αντιμετωπίσει τα ολοένα και πιο κοινά προβλήματα οδικής συμφόρησης. Πριν από λίγα χρόνια, για παράδειγμα, δημιουργήθηκε σιδηροδρομική σύνδεση με την Κίνα ειδικά για τον φαρμακευτικό τομέα. "

railfreight.com