Δευτέρα 6 Ιουλίου 2020

Το Μαρόκο έχει μια από τις πιο προηγμένες υποδομές τρένων στον κόσμο - Παγκόσμια κατάταξη.









Το Μαρόκο κατέλαβε την 12η θέση σε λίστα χωρών με το πιο προηγμένο σιδηροδρομικό δίκτυο υψηλής ταχύτητας που δημοσιεύθηκε από τον σιδηροδρομικό ιστότοπο Omio.
Η κατάταξη ανέλυσε τις κορυφαίες σιδηροδρομικές υποδομές υψηλής ταχύτητας παγκοσμίως και εντόπισε τις 20 κορυφαίες χώρες με το πιο προηγμένο δίκτυο. Οι παράγοντες που εξετάστηκαν περιλάμβαναν: ταχύτητες λειτουργίας, μίλια υφιστάμενου σιδηροδρόμου και μίλια σιδηροδρομικών γραμμών υψηλής ταχύτητας που βρίσκονται υπό κατασκευή.
Η Κίνα, η Ιαπωνία, η Ισπανία και η Γαλλία κατέλαβαν τις πρώτες τέσσερις θέσεις στην κατάταξη, η οποία επίσης εξετάζει την ικανότητα των τρένων να ταξιδεύουν με ταχύτητα πάνω από 120 μίλια / ώρα (200 χλμ / ώρα).
Το τρένο υψηλής ταχύτητας που ονομάστηκε «Al Boraq» επιτεύχθηκε σε επτά χρόνια με συνολικό κόστος 3 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Συνδέει τους βιομηχανικούς κόμβους της Ταγγέρης με την Καζαμπλάνκα μέσω της Κήντρα και της Ραμπάτ.
Το τρένο ταξιδεύει με ταχύτητα έως 320 km / h μειώνοντας τη διάρκεια ταξιδιού από την Ταγγέρη προς την Καζαμπλάνκα σε 2 ώρες 10 λεπτά, αντί για 4 ώρες 45 λεπτά.
Ένα χρόνο μετά την κυκλοφορία του, το μαροκινό TGV μετέφερε 2,5 εκατομμύρια ανθρώπους το 2019 και ενήργησε ως όφελος για την οικονομική ανάπτυξη και τον τουρισμό.
Οι υπηρεσίες τρένων υψηλής ταχύτητας μείωσαν την κυκλοφορία κατά 600.000 αυτοκίνητα και 58.400 ταξίδια λεωφορείων ετησίως βοηθώντας στον περιορισμό των τροχαίων ατυχημάτων.

northafricapost.com

Επιμέλεια: Χρήστος Γιαννακίδης