Τετάρτη 1 Ιουλίου 2020

Επιστολή διαμαρτυρίας της "ΕΝΟΤΗΤΑΣ" για τη μη ανανέωση της ασφαλιστικής ικανότητας των προστατευόμενων μελών των συνταξιούχων σιδηροδρομικών.

Στην επιστολή του προς τον διοικητή του ΕΦΚΑ κ. Χρήστος Χάλαρη με κοινοποίηση στον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων κ. Ιωάννη Βρούτση η διοίκηση του σωματείου συνταξιούχων σιδηροδρομικών «Η ΕΝΟΤΗΤΑ» αναφέρει:


"Με το υπ.αριθμ. πρωτ. 726/1-6-2020 έγγραφό μας, σας είχαμε ενημερώσει έγκαιρα για το επικείμενο πρόβλημα, εξαιτίας της καθυστέρησης που είχε προκύψει - με υπαιτιότητα του ΕΦΚΑ - στην ανανέωση της ασφαλιστικής ικανότητας για τα προστατευόμενα μέλη (συζύγους, παιδιά συναδέλφων μας), που έληγε στις 30/6/2020. 

Επιχειρήσαμε πολλές φορές, τις προηγούμενες ημέρες, να επικοινωνήσουμε με τις αρμόδιες υπηρεσίες του ΕΦΚΑ και με το γραφείο σας, για το μείζον αυτό θέμα, ωστόσο αυτό δεν κατέστη δυνατό. 

Σήμερα 1/7/2020, διαπιστώσαμε με αγανάκτηση, μετά και από καταγγελίες συναδέλφων, ότι τα προστατευόμενα μέλη είναι πλέον ανασφάλιστα, λόγω της ακατανόητης αδράνειας και αδιαφορίας από την μεριά σας και από τις αρμόδιες υπηρεσίες του ΕΦΚΑ. 

Επειδή το πρόβλημα που έχει ήδη δημιουργηθεί παίρνει ανεξέλεγκτες διαστάσεις τις επόμενες μέρες, απαιτούμε να δώσετε σήμερα εντολή για την ανανέωση της ασφαλιστικής ικανότητάς των ήδη καταχωρημένων στο σύστημα προστατευόμενων μελών. Αυτό σημαίνει, όπως καλά γνωρίζετε, ότι πρέπει να δώσετε σαφείς οδηγίες για τη συνέχιση της αυτόματης-μέσω των πληροφοριακών συστημάτων του Φορέα- ανανέωσης της ασφαλιστικής ικανότητας, κάτι που γινόταν ανελλιπώς και χωρίς προσκόμματα όλα τα προηγούμενα χρόνια. 

Καθημερινά η κυβέρνηση και ο ΕΟΔΥ μας ενημερώνουν ότι ο κίνδυνος του ΚΟΡΟΝΟΪΟΥ υπάρχει ακόμη και άρα δεν μπορούμε να δεχτούμε μέλη των οικογενειών των συναδέλφων συνταξιούχων να βρεθούν ανασφάλιστοι έστω και για μια μέρα. 

Αναμένουμε άμεσα ενέργειές σας.

                                            Για  το ΔΣ                                                                           

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                              Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ


 ΡΑΥΤΟΠΟΥΛΟΣ ΣΩΤΗΡΗΣ                      ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΡΟΥΣΣΟΣ