Πέμπτη 4 Ιουνίου 2020

Ζέρβας μετά την ξενάγηση από Ταχιάο: Το Μετρό βρίσκεται σε καλά χέρια. Βίντεο - Φωτογραφίες.


Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης επισκέφθηκε το αμαξοστάσιο στην Αγίας Σοφίας και ενημερώθηκε από τον πρόεδρο της ΑΤΤΙΚΟ Μετρό για την εξέλιξη του έργου - Τι δήλωσαν για την απόσπαση των αρχαίων
Τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνο Ζέρβα ξενάγησε ο πρόεδρος της ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Νίκος Ταχιάος, στο Αμαξοστάσιο του μέτρο Θεσσαλονίκης και στους υπό κατασκευή σταθμούς Αγίας Σοφίας και Βενιζέλου.

«Γνωρίζετε καλά ότι ασχολούμαι προσωπικά με το μέτρο Θεσσαλονίκης πάνω από δέκα χρόνια, αγαπάω πολύ αυτό το έργο και τον πονώ πολύ. Με την ολοκλήρωση του θα αλλάξει η ζωή στη πόλη μας, θα είναι μια άλλη Θεσσαλονίκη, αρα για εμένα αυτό το έργο είναι ότι σημαντικότερο γίνεται αυτή τη στιγμή στη πόλη μας» δήλωσε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης από τον σταθμό Βενιζέλου. Ο κ. Ζέρβας σχολιάζοντας τις αντιδράσεις για την απόσπαση των αρχαίων από τον συγκεκριμένο σταθμό είπε: «Μέχρι στιγμής δεν έχουμε καμία πληροφορία για κάποια ένσταση, ελπίζω να μην υπάρξει αλλά εφόσον υπάρξει θα αντιμετωπιστεί από όλους και από το κράτος και από τον Δήμο και από την τοπική αυτοδιοίκηση και τους φορείς της πόλης».

Για το θέμα των αρχαιοτήτων και ο Νίκος Ταχιάος επισήμανε πως: «Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι οι αρχαιότητες θα αντιμετωπιστούν με τον πρέποντα σεβασμό, ούτως ώστε και να γυρίσουν πίσω και να μπορούν να τις θαυμάζουν οι γενναίες αλλά και να γίνει ένα έργο όπως πρέπει και ασφαλές και γρήγορο και οικονομικό. Όλα αυτά μαζί έχουν μελετηθεί, έχουν συνυπολογιστεί και εφαρμόζονται αυτή τη στιγμή, ελπίζω κανένας να μην έχει αμφιβολίες, να μην έχει αντιρρήσεις σε αυτή τη προσπάθεια να γυρίσουμε πίσω». Επίσης τόνισε ότι υπάρχει ομοφωνία για το έργο του μετρό. ««Για εμάς είναι πολύ σημαντικό όχι απλώς ότι ομοφωνούν οι φορείς της πόλης αλλά, είναι επίσης πολύ σημαντικό και έχουν διαρκές ενδιαφέρον και αγωνία για το έργο. Πραγματικά είμαστε εδώ να υποδεχτούμε τον Δήμαρχο, που φυσικά εκπροσωπεί την πόλη αλλά και κάθε άλλο αιρετό εκπρόσωπο της πόλης για να του αποδείξουμε ότι γίνεται έργο και ότι έχει γίνει έργο και αυτό το έργο δεν πιστώνεται μόνο στην σημερινή διοίκηση της ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ ή μόνο στην σημερινή κυβέρνηση.

Άκουσα τον κύριο Ζέρβα ο οποίος μίλησε για την δεκαετή του ενασχόληση με αυτό το έργο, την ίδια ώρα σκέφτηκα ότι η είσοδος μου στα δημόσια πράγματα της πόλης έγινε όταν ξεκίνησε η ιδέα του ΜΕΤΡΟ Θεσσαλονίκης οπότε το έχω παρακολουθήσει εξαρχής. Νομίζω ότι αν συνεχίσουμε τις συζητήσεις έτσι όπως γίνονται θα χρειαστεί και μια αρχαιολογία και για το ίδιο το ΜΕΤΡΟ. Νομίζω ότι είναι καιρός να παραδώσουμε στους Θεσσαλονικείς αυτό το έργο, αυτό είναι το πιο σημαντικό, να εξυπηρετήσουμε τον κόσμο και σε αυτό ταυτιζόμαστε με όλους τους φορείς. Θα κάνουμε κάθε προσπάθεια να ολοκληρωθεί το έργο στο χρόνο του που επαναλαμβάνω είναι ο Απρίλιος του 2023. Επειδή πολλοί ρωτάν αν θα έχουμε αυτόν τον χρόνο, θα τον επιτύχουμε, μας το έχει τάξει και ο ανάδοχος αλλά μας το δείχνουν και οι σχεδιασμοί μας» σημείωσε.

Ο Κωνσταντίνος Ζέρβας δήλωσε ότι το έργο του βρίσκεται σε πολύ καλά χέρια και ότι ως δήμαρχος θα βοηθήσει να τηρηθούν τα χρονοδιαγράμματα. «Δεν πρέπει να σταματάμε στις δύσκολες στιγμές, στις κακές στιγμές του έργου, προφανώς και υπήρξαν πολλές αλλά, αυτή τι στιγμή το πιο σημαντικό είναι να κοιτάξουμε μπροστά και να δούμε πως αυτό το έργο θα ολοκληρωθεί. Πιστεύω ακράδαντα ότι το έργο βρίσκεται σε καλά χέρια και οι άνθρωποι που ασχολούνται μαζί του θα το ολοκληρώσουν μέσα σε αυτό το πλαίσιο το οποίο όλοι έχουμε θέσει δηλαδή μέσα στο 2023. Ο Δήμος Θεσσαλονίκης θα βρίσκεται εδώ να ελέγχει και να στηρίζει και πιστεύω ότι θα πρέπει να έχουμε αυτό το στόχο, μέτρο στη πόλη το 2023. Θεωρώ ότι κανένας δεν το αμφισβητεί και θεωρώ ότι αν όλοι πάμε μαζί αυτός ο στόχος θα ολοκληρωθεί και θα είμαστε εκείνες τις ημέρες εδώ , όχι μόνο να βλέπουμε τις εργασίες αλλά, να μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε αυτό το σύγχρονο μέσο μεταφοράς».

Νωρίτερα, στον υπό κατασκευή σταθμό της Αγίας σοφίας ο Νικος Ταχιάος και ο Κωνσταντίνος Ζέρβας ανέβηκαν στον γερανό του εργοταξίου για να επιθεωρήσουν τα έργα, ενώ κατευθύνθηκαν πεζή προς τον σταθμό Βενιζέλου.



 Του Ηλία Νικολαΐδη
makthes.gr