Τρίτη 9 Ιουνίου 2020

Παλαιά Σιδηροδρομική Γραμμή Κορίνθου-Κιάτου.

εικόνα αρχείου
Την αγωνία του για την τύχη της παλαιάς Σιδηροδρομικής Γραμμής Κορίνθου-Κιάτου εκφράζει με επιστολή του, που απέστειλε στα «Σ.Ν» αναγνώστης μας, τα στοιχεία του οποίου είναι στην διάθεση μας, διατυπώνοντας παράλληλα ερωτήματα προς τους τοπικούς άρχοντες. 

Στην επιστολή του ο αναγνώστης μας αναφέρει: 

«Επικοινωνώ μαζί σας σήμερα για να σας αναφέρω την συστηματική καταστροφή της παλαιάς (παραθαλάσσιας) σιδηροδρομικής γραμμής Κορίνθου -- Κιάτου, για την δημιουργία οδικού δικτύου παράλληλα ή και πάνω στην υφιστάμενη μετρική γραμμή, στην περιοχή του Λεχαίου Κορινθίας και συγκεκριμένα στην περιοχή του Αγ. Γερασίμου και στην περιοχή του Αγ. Κωνσταντίνου.
Στην περιοχή συζητείται έντονα ότι θα φτιαχτεί δρόμος και μάλιστα άμεσα όμως, κανένας δεν γνωρίζει ποιος κάνει τα έργα αυτά, με ποια άδεια ή ανοχή ή ακόμη και έγκριση. 
Ο Δήμαρχος Κορινθίων Κος Β. Νανόπουλος που διατηρεί και εξοχική κατοικία στην περιοχή γνωρίζει για το έργο, το έχει εγκρίνει και πως, ή δεν γνωρίζει τίποτα; 
Ο Περιφερειάρχης κος Π. Νίκας που έχει ζητήσει την χρήση της συγκεκριμένης γραμμής από τον ΟΣΕ, αυτή την χρήση σκέφτεται να έχει η συγκεκριμένη γραμμή, ή δεν γνωρίζει τίποτα για το συγκεκριμένο έργο; 
Αγωνιώδεις απορίες ενός τρενόφιλου κατοίκου της περιοχής.»