Τρίτη 30 Ιουνίου 2020

Σφυρίζει και πάλι το τρένο στη Δράμα.

Αρχίζει η επαναφορά των σιδηροδρομικών δρομολογίων μεταξύ Δράμας – Θεσσαλονίκης από σήμερα.
Παραμένει ανενεργή μέχρι νεωτέρας η σιδηροδρομική σύνδεση με τη Θράκη.

Στη σταδιακή επαναφορά των δρομολογίων στο τμήμα Θεσσαλονίκη – Δράμα και Δράμα – Θεσσαλονίκη προχωρά η ΤΡΑΙΝΟΣΕ έπειτα από τη χαλάρωση των περιορισμών στις μετακινήσεις. Με ανακοίνωσή της επαναφέρει στην κυκλοφορία τις αμαξοστοιχίες 600Α και 91, στο τμήμα Θεσσαλονίκη – Δράμα και Δράμα – Θεσσαλονίκη αντίστοιχα από σήμερα Δευτέρα 29 Ιουνίου 2020.
Στο μεταξύ δεν υπάρχει ακόμη καμία απόφαση για τα σιδηροδρομικά δρομολόγια Δράμας – Αλεξανδρούπολης τα οποία έχουν σταματήσει να λειτουργούν από την περίοδο ισχύος των περιοριστικών μέτρων στις μετακινήσεις μέχρι και σήμερα.
Αξίζει να υπενθυμίσουμε ότι το δρομολόγιο από Δράμα προς Αλεξανδρούπολη και αντίστροφα είχε επανέλθει μετά από αρκετούς μήνες διακοπής, στις 8 Μαρτίου, με σχετική απόφαση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, η οποία με την κίνηση αυτή έθεσε πάλι σε τροχιά τη σιδηροδρομική σύνδεση της Θράκης με την υπόλοιπη χώρα. Η εκ νέου σιδηροδρομική σύνδεση της Δράμας με την Αλεξανδρούπολη θεωρήθηκε τότε ανακουφιστική και αυτό γιατί από το καλοκαίρι του 2019, οι Δραμινοί που ήθελαν να ταξιδέψουν με τρένο, για τις πόλεις του Έβρου, δεν είχαν τη συγκεκριμένη δυνατότητα.
Με τα μέτρα περιορισμού της κυκλοφορίας τα δρομολόγια μεταξύ Δράμας
Αλεξανδρούπολης όπως και τα δρομολόγια Δράμας – Θεσσαλονίκης διεκόπησαν και πάλι. Παρότι, όμως, με τη χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων στις μετακινήσεις τα σιδηροδρομικά δρομολόγια στην υπόλοιπη Ελλάδα επανήλθαν, ο Σιδηροδρομικός Σταθμός της Δράμας είχε παραμείνει και κατά την προηγούμενη εβδομάδα κλειστός.
Από την πλευρά της, η ΤΡΑΙΝΟΣΕ δεν έχει προχωρήσει σε ανακοίνωση σχετικά με τις ώρες των δρομολογίων μεταξύ Δράμας και Θεσσαλονίκης, ούτε και υπάρχουν στα καταχωρημένα δρομολόγια της εταιρείας στην ιστοσελίδα της, κάτι που θα εξυπηρετούσε ιδιαίτερα το επιβατικό κοινό. Παρόλα αυτά, όπως σημείωναν στελέχη της ΤΡΑΙΝΟΣΕ στα “Χ”, ουσιαστικά από σήμερα τίθεται σε λειτουργία ένα δρομολόγιο που θα αναχωρεί από τη Θεσσαλονίκη στις 5:50 το πρωί και αντίστροφα, ένα δρομολόγιο που θα αναχωρεί από τη Δράμα στις 10:10 το πρωί.

Βαγγέλης Ψωμάς
xronikadramas.gr