Παρασκευή 5 Ιουνίου 2020

Μνημόνιο Συνεργασίας του Συλλόγου Φίλων του Σιδηροδρόμου και ΓΑΙΑΟΣΕ.

Αγαπητά μέλη και φίλοι του «Συλλόγου Φίλων του Σιδηροδρόμου». 


Το Διοικητικό Συμβούλιο του συλλόγου μας βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να σας αναγγείλει ότι προχθές, Δευτέρα 1η Ιουνίου, υπέγραψε ένα «Μνημόνιο Συνεργασίας» με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της «ΓΑΙΑΟΣΕ A.E.» με βάσει το οποίο η «ΓΑΙΑΟΣΕ Α.Ε.», αναγνωρίζοντας το κύρος τις γνώσεις, το αρχειακό υλικό και τις δυνατότητες του συλλόγου μας, θα συνεργάζεται μαζί του και θα ζητά την βοήθειά του για την καλύτερη εκπλήρωση του έργου της.
Εις αντιστάθμισμα αυτού θα παρέχει στον ΣΦΣ οποιαδήποτε βοήθεια της ζητήσει για την προώθηση των σκοπών και των στόχων του. 

Στη συνέχεια, το Διοικητικό Συμβούλιο του Σ.Φ.Σ. υπέγραψε με την ίδια εταιρεία και ένα μισθωτήριο με το οποίο η «ΓΑΙΑΟΣΕ Α.Ε.» εκμίσθωσε στον σύλλογό μας τρία ακίνητα: α) Ένα ισόγειο κτίριο μετά υπογείου που βρίσκεται επί της οδού Λιοσίων 301, παραπλεύρως του ημιυπόγειου στο οποίο στεγάζονται σήμερα τα γραφεία και η Λέσχη του Σ.Φ.Σ.. Στο κτίριο αυτό θα μεταφερθούν, τόσο τα γραφεία, όσο και η Λέσχη μας. β) Ένα ισόγειο χώρο, στον παλιό σταθμό των λεωφορείων του ΟΣΕ, ο οποίος βρίσκεται στον ευρύτερο χώρο του πρώην Σταθμού Πελοποννήσου, στον οποίο το Διοικητικό μας Συμβούλιό αποφάσισε να στεγασθεί ο Τομέας Εφαρμογών και Μοντελισμού του συλλόγου μας. γ) Έναν ακόμη χώρο, στο ισόγειο του ίδιου κτιρίου, τον οποίο το Διοικητικό μας Συμβούλιο αποφάσισε να λειτουργεί ως αίθουσα πολλαπλών χρήσεων όπου, εκτός των άλλων, θα στεγάζονται και πολλές από τις εκδηλώσεις του Σ.Φ.Σ. 

Οι συμφωνίες αυτές καταδεικνύουν το κύρος την αναγνώριση και την εκτίμηση που χαίρει ο σύλλογός μας στον χώρο της σιδηροδρομικής οικογένειας. 

Το Διοικητικό Συμβούλιο του «Συλλόγου Φίλων του Σιδηροδρόμου»