Παρασκευή 5 Ιουνίου 2020

ΟΣΕ: Τι κρύβει η παραίτηση Σπηλιόπουλου.

Ως μια προαναγγελθείσα, ειδικά τις τελευταίες ημέρες, παραίτηση, παρά ως «κεραυνός εν αιθρία» θα μπορούσε να χαρακτηριστεί αυτή του Προέδρου του ΟΣΕ Κώστα Σπηλιόπουλου που ήρθε ως… σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι μετά από συνεχείς, όπως είχε ακουστεί έντονα, προστριβές του με τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Κώστα Καραμανλή.

Γράφει η: Μαρία Μπακοπούλου

Το εν λόγω στέλεχος, προερχόμενο από το ΚΙΝΑΛ, που είχε αναλάβει πριν από μερικούς μήνες την συγκεκριμένη θέση, ως επιλογή μάλιστα του Μεγάρου Μαξίμου, βρέθηκε πριν από λίγες ημέρες στο απόλυτο τέλμα σε ό,τι αφορά τη σχέση του με τον υπουργό Μεταφορών.

Για όσους γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα, παρότι ο Σπηλιόπουλος τοποθετήθηκε πριν από μερικούς μήνες κατευθείαν σε αυτή τη θέση από το Μαξίμου, τελικά το περιβάλλον του Πρωθυπουργού ήταν και αυτό που τον… άδειασε στην κόντρα του με τον υπουργό και τον οδήγησε σε παραίτηση.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά σε χθεσινή επιστολή του ο κ. Σπηλιόπουλος «η παραίτηση ήρθε διότι δεν κατέστη δυνατή η οποιαδήποτε παραγωγική συνεργασία με τον Υπουργό Υποδομών & Μεταφορών, η οποία θα ήταν αναγκαία και επωφελής για τον Οργανισμό, παρά τις συνεχείς προσπάθειες που κατέβαλα για το σκοπό αυτό».

Πηγές από το περιβάλλον του τέως πλέον Προέδρου του ΟΣΕ μιλούν για αλλεπάλληλες δικές του απόπειρες να βαδίσουν σε σύμπνοια με τον υπουργό, αλλά όπως αποδεικνύεται οι σχέσεις τους δεν ήταν στη σωστή κατεύθυνση από την αρχή.

Μάλιστα, πληροφορίες θέλουν τους δύο άνδρες να συναντήθηκαν τυπικά, τις προηγούμενες ημέρες, για μόλις έξι λεπτά, που όμως ήταν αρκετά για να επέλθει η οριστική ρήξη, η οποία εκφράστηκε τελικά από την προχθεσινή παραίτηση του Σπηλιόπουλου που έγινε δεκτή από το Μαξίμου.

Yπενθυμίζεται ότι προσωρινά στο τιμόνι του ΟΣΕ θα βρίσκεται ο Αθανάσιος Κοτταράς, εκτελεστικό μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου μέχρι να βρεθεί αντικαταστάτης.

Ήδη στην κούρσα διαδοχής έχουν ακουστεί διάφορα ονόματα και το θέμα αναμένεται να κλείσει το αμέσως επόμενο διάστημα.

fmvoice.gr