Πέμπτη 4 Ιουνίου 2020

Δήμος Πατρέων για τρένο: «Το δικό μας σχέδιο είναι το ρεαλιστικό - Η πόλη μαζί μας»

Ετοιμάζονται στη Μαιζώνος για κινητοποιήσεις στην αναμενόμενη άφιξη Καραμανλή 

Στην… τσίτα η Μαιζώνος!

Με το που άκουσαν το όνομα Καραμανλής και την αναμενόμενη του άφιξη στην Πάτρα για να παρουσιάσει λέει το project για το σύγχρονο τρένο, σηκώθηκαν από τις καρέκλες τους και ετοιμάζουν από τώρα κινητοποιήσεις.
Οι δηλώσεις του εκπροσώπου Τύπου της δημοτικής αρχής, Ανδρέα Αντωνόπουλου, είναι χαρακτηριστικές. «Ο κ. Καραμανλής εφόσον έρθει στην Πάτρα για να παρουσιάσει λέει το σχέδιο που από μόνος του έφτιαξε, χωρίς να ρωτήσει κανέναν εκπρόσωπο της πόλης για αυτό, θα βρει την πόλη και τον λαό της απέναντι του».
Πρόσθεσε μάλιστα: « Δεν έρχεται στην πόλη για να συζητήσει, έρχεται στην πόλη για να παρουσιάσει μία μελέτη που έχει να κάνει με την επιφανειακή χάραξη του τρένου, κάτι για το οποίο τόσο εμείς, όσο και το δημοτικό συμβούλιο, έχουμε εκφράσει από την αρχή την αντίθεση μας.
Δεν πρόκειται να αφήσουμε την πόλη να διχοτομηθεί επειδή το θέλουν ο ίδιος και κάποια στελέχη του υπουργείου του. Διεκδικούμε την υπόγεια χάραξη και εννοείται ότι θα προχωρήσουμε σε κινητοποιήσεις, έχοντας δίπλα μας τον λαό της Πάτρας».
Όσο για το… ουτοπιστικό για το σχέδιο της πλήρης υπόγειας χάραξης που αφήνει να διαρρέει το υπουργείο, ο κ. Αντωνόπουλος τονίζει: «Το ουτοπιστικό δεν είναι το δικό μας σχέδιο. Αντίθετα, το δικό μας είναι το ρεαλιστικό.
Το τρένο θα φτάσει στην Πάτρα με υπόγεια χάραξη, ο Προαστιακός θα συνεχίσει να λειτουργεί, θα προχωρήσουμε στην δημιουργία ενός γραμμικού πάρκου με ποδηλατόδρομο και χώρους αναψυχής και θα δείξουμε στον κ. Καραμανλή ότι αυτή η πόλη ξέρει να διεκδικεί και ότι της αξίζει το καλύτερο, όπως άλλωστε έγινε και στη περίπτωση του Αιγίου».
Σύμφωνα με πληροφορίες ο υπουργός υποδομών θα έρθει στην Πάτρα, με σκοπό να παρουσιάσει την πρόταση του υπουργείου για την έλευση του σύγχρονου τρένου μέχρι την πόλη και το λιμάνι της Πάτρα στις αρχές Ιουλίου, στο πλαίσιο παρουσίας του σε συνέδριο.

patrasevents.gr