Τετάρτη 24 Ιουνίου 2020

ΤΟ ΤΑΧΥΤΕΡΟ ΤΡΕΝΟ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ – ΑΝΑΠΤΥΣΣΕΙ ΤΑΧΥΤΗΤΑ 600 ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΩΝ ΚΑΙ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΠΑΡΙΣΙ – ΛΟΝΔΙΝΟ ΣΕ 49 ΛΕΠΤΑ.

Το πρωτότυπο τρένο τύπου Magklev που κατασκεύασαν Κινέζοι είναι το πιο γρήγορο στον κόσμο. Μπορεί να αναπτύξει ταχύτητα 600 χιλιομέτρων την ώρα κάτι που σημαίνει ότι κάνει τη διαδρομή Παρίσι – Λονδίνο σε 49 λεπτά.
Σε λίγους μήνες θα μπει στην κυκλοφορία στην περιοχή της Σαγκάης και θα προστεθεί στον ήδη υπάρχοντα στόλο των Maglev τα οποία τρέχουν με 450 χιλιόμετρα την ώρα. Οι Κινέζοι κατασκευαστές τονίζουν ότι το τρένο αυτό έρχεται να συμπληρώσει το κενό που υπάρχει ανάμεσα στα αεροπλάνα και τις υπόλοιπες αμαξοστοιχίες. 
Το τρένο το οποίο χρησιμοποιεί τα τελειότερα μέσα της τεχνολογίας θα μπει αρχικά στη γραμμή Πεκίνο – Σαγκάης και θα ρίξει το χρόνο από 6 ώρες που κάνουν τα υπόλοιπα τρένα Maglev σε 3,5 ώρες. 

Τα τρένα τύπου Maglev δεν έχουν ρόδες όπως όλα τα άλλα τρένα, αλλά χρησιμοποιούν ειδικές ράγες με μαγνήτη εξαλείφοντας και εκμηδενίζοντας την οποιαδήποτε τριβή. Για το λόγο αυτό μπορούν και αναπτύσσουν τέτοιες ταχύτητες. Η ταχύτητα των Maglev δεν ξεπερνούσε τα 450 χιλιόμετρα λόγο της αντίστασης του αέρα, με το νέο τρένο όμως οι Κινέζοι φαίνεται ότι έχουν βρει τη λύση.




freegossip.gr