Τρίτη 26 Μαΐου 2020

Πώς η πανδημία του coronavirus αλλάζει το ταξίδι με τρένο στη Γερμανία.

 Οι άνθρωποι στη Γερμανία ετοιμάζονται να ταξιδέψουν ξανά στη χώρα. Αλλά το τρένο θα είναι διαφορετικό σε σύγκριση με τους προ-πανδημικούς χρόνους. Εδώ τι αλλάζει.

Στο αποκορύφωμα της κρίσης του κοροναϊού, ο σιδηροδρομικός φορέας της Γερμανίας Deutsche Bahn γνώρισε μια άνευ προηγουμένου πτώση στον αριθμό των επιβατών. 
Έως και 90 τοις εκατό λιγότεροι επιβάτες εκμεταλλεύτηκαν τις υπηρεσίες του, με τα τρένα υψηλής ταχύτητας ICE να εμφανίζονται σχεδόν εντελώς κενά για μερικές ημέρες. 
Η Γερμανία εξέδωσε συμβουλές τον Μάρτιο προτρέποντας τους ανθρώπους να μην ταξιδεύουν εκτός εάν είναι απαραίτητο. Σύμφωνα με την κυβέρνηση, αυτές οι συμβουλές εξακολουθούν να ισχύουν τουλάχιστον μέχρι την επόμενη φάση της ανακύκλωσης, η οποία θα ξεκινήσει μετά τις 5 Ιουνίου. 
Όμως, καθώς η δημόσια ζωή έχει ανοίξει ξανά, συμπεριλαμβανομένης της τουριστικής βιομηχανίας, περισσότεροι άνθρωποι χρησιμοποιούν τις δημόσιες συγκοινωνίες και σχεδιάζουν ταξίδια εντός της χώρας. 

Δεν απαιτείται απαίτηση κράτησης

Όσοι πάνε στο σταθμό μπορούν ακόμα να επιβιβαστούν σε ένα πολυσύχναστο τρένο ακόμα κι αν η εφαρμογή δεν επιτρέπει πλέον κρατήσεις για αυτό.

Φωτογραφία: DPA

Ωστόσο, η DB ελπίζει ότι οι άνθρωποι θα αποφύγουν αυτό το σενάριο.
Θα είναι επίσης δυνατή η κράτηση θέσεων  δίπλα -δίπλα.

Σπρέι απολύμανσης σε σιδηροδρομικούς σταθμούς

 Η DB επέλεξε αυξημένο καθαρισμό και απολύμανση των βαγονιών. Όπως ανέφερε ο Τοπικός, ο αριθμός του προσωπικού καθαρισμού στα τρένα ορίζεται σε διπλάσιο σε 500 έως τον Ιούλιο.
Το σπρέι απολύμανσης διατίθεται επίσης στους σταθμούς. 

Φορώντας μάσκες

Η Deutsche Bahn εξέδωσε επείγουσα σύσταση για όλους τους επιβάτες να φορούν προστατευτικές μάσκες στα τρένα και στο σταθμό. 

Σε όλη τη Γερμανία, η χρήση μάσκας στις δημόσιες συγκοινωνίες είναι υποχρεωτική αυτή τη στιγμή, αλλά δεν ακολουθεί ο κανόνας κάθε πελάτης. 

Οι άνθρωποι καλούνται να φορέσουν ένα κάλυμμα πάνω από το στόμα και τη μύτη τους για να αποτρέψουν την εξάπλωση του Covid-19. Καλείται επίσης να πλένουν τα χέρια τακτικά και να αποφεύγουν να ταξιδεύουν εάν αισθάνονται άρρωστοι.

thelocal.de

Επιμέλεια: Χρήστος Γιαννακίδης