Τρίτη 26 Μαΐου 2020

Πάνω από 2.000 τόνοι αλληλογραφίας μεταφέρθηκαν με τρένα από την Κίνα στην Ευρώπη.

Από τη Δευτέρα, συνολικά 2.118,93 τόνοι αλληλογραφίας έχουν μεταφερθεί με ταχυδρομικά τρένα Κίνας-Ευρώπης σε 36 ευρωπαϊκές χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Ισπανίας, της Δανίας, της Ελβετίας και της Γαλλίας.

Την Κυριακή, ένα τρένο που μετέφερε 100 TEUs και φορτώθηκε με 343,15 τόνους διεθνούς αλληλογραφίας από τέσσερις πόλεις και επαρχίες της Κίνας, συμπεριλαμβανομένων της Σαγκάης και της Zhejiang, έφυγε από την πόλη Yiwu της ανατολικής Κίνας στην επαρχία Zhejiang και κατευθύνθηκε προς το Βίλνιους, πρωτεύουσα της Λιθουανίας.
Είναι το έκτο διεθνές ταχυδρομικό τρένο από την έναρξη λειτουργίας της υπηρεσίας. Μετά την άφιξή του στη Λιθουανία, το ταχυδρομείο θα διανεμηθεί σε όλη την Ευρώπη.
 Η επιδημία COVID-19, έχει επηρεάσει ένας μεγάλο αριθμό διεθνών πτήσεων προς και από την Κίνα έχουν ανασταλεί ή μειωθεί, γεγονός που έχει προκαλέσει τεράστιο αντίκτυπο στη διεθνή παράδοση αλληλογραφίας και ένα σοβαρό ανεκτέλεστο ταχυδρομείο.
Σε απάντηση, το Hangzhou Customs ξεκίνησε την υπηρεσία ταχυδρομικής αμαξοστοιχίας Κίνας-Ευρώπης για τη μεταφορά της αλληλογραφίας.
«Η υπηρεσία εμπορευματικών αμαξοστοιχιών Κίνας-Ευρώπης έχει προφανή υλικοτεχνικά πλεονεκτήματα όσον αφορά το σχετικά σταθερό κόστος εφοδιαστικής και τον χρόνο μεταφοράς εν μέσω της επιδημίας», δήλωσε ο Σανγκ Τσουνιάν, μέλος του προσωπικού της Yiwu Customs στο Hangzhou Customs.

postandparcel.info

Επιμέλεια: Χρήστος Γιαννακίδης