Παρασκευή 22 Μαΐου 2020

Οδικά ρυμουλκούμενα μεταφέρονται από τη Γερμανία στη Λιθουανία με το τρένο.



Είναι το πρώτο τρένο που μετέφερε σιδηροδρομικά ημιρυμουλκούμενα οχήματα  στα κράτη της Βαλτικής, από τον τερματικό σταθμό Kaldenkirchen, κοντά στα σύνορα της Γερμανίας με τις Κάτω Χώρες, στο Sestokai στη νοτιοδυτική Λιθουανία. 
«Αυτή η ιστορική πιλοτική μεταφορά ημιρυμουλκουμένων συμβολίζει ένα σημαντικό σημείο καμπής στην αγορά εμπορευματικών μεταφορών, όπου οι συνέργειες μεταξύ πολλών τρόπων εγγυώνται γρήγορες και αξιόπιστες εμπορευματικές μεταφορές», δήλωσε ο Egidijus Lazauskas, Διευθύνων Σύμβουλος της LG Cargo. «Ελπίζουμε ότι η νέα πρακτική θα ενισχύσει τα πλεονεκτήματα με κάθε τρόπου, την οικονομία και την περιβαλλοντική φιλικότητα των σιδηροδρόμων στις μεταφορές μεγάλων αποστάσεων και την ευελιξία των οδικών μεταφορών κατά την παράδοση εμπορευμάτων από πόρτα σε πόρτα».

Ο διευθύνων σύμβουλος της PKP Cargo, Czeslaw Warsewicz, δήλωσε ότι οι σιδηροδρομικοί φορείς θέλουν να αμφισβητήσουν την κυριαρχία των οδικών μεταφορών στη διαδρομή. «Εργαζόμαστε για την προετοιμασία μιας ανταγωνιστικής προσφοράς μεταφοράς», είπε. «Αυτό είναι ένα επιχειρηματικό έργο, αλλά οι προσπάθειές μας θα έχουν επίσης θετικό αντίκτυπο στο περιβάλλον».

Ο διευθύνων σύμβουλος Hans-Jürgen Weidemann δήλωσε ότι η CargoBeamer ενδιαφερόταν για τη διαδρομή μεταξύ Λιθουανίας και περιοχής Rhein-Ruhr για 10 χρόνια, επειδή «η Λιθουανία είναι το σπίτι πολλών μεγάλων παικτών εφοδιαστικής και βλέπουμε μια μελλοντική αγορά για βιώσιμες σιδηροδρομικές μεταφορές ρυμουλκούμενων στην  Κεντρική Ευρώπη και στις  Βαλτικές χώρες. »

railwaygazette.com
Επιμέλεια: Χρήστος Γιαννακίδης