Δευτέρα 4 Μαΐου 2020

Αχαΐα: Με περισσότερα δρομολόγια από σήμερα τα ΜΜΜ.


Σταδιακή επιστροφή στην κανονικότητα από σήμερα Δευτέρα, για τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, με το Αστικό, το Υπεραστικό ΚΤΕΛ και τον προαστιακό σιδηρόδρομο της Πάτρας, να πυκνώνουν πάλι τα δρομολόγιά τους.
Πρώτος στην μάχη της νέας καθημερινότητας μπαίνει με δρομολόγια, από σήμερα, ανά ώρα, με αφετηρία τον ΣΣ του Αγίου Ανδρέα ο προαστιακός.
Η έναρξη του προαστιακού στο εξής θα γίνεται από τις 6:30 π.μ. ενώ η τελευταία αναχώρηση από Πάτρα, θα γίνεται, στις 10.30 το βράδυ, από τον Αγιο Ανδρέα.

Η ΔΙΑΚΟΠΗ

Την ίδια ώρα που ο προαστιακός επισπεύδει την επιστροφή στη νέα κανονικότητα, μετά την αραίωση των μετακινήσεων, από τις αρχές Απριλίου, νέα προβλήματα και πονοκεφάλους προκαλεί η υποχρεωτική διακοπή των συρμών στο τμήμα Αγυιά - Ρίο.
Ο χώρος έχει παραδοθεί στον εργολάβο που κατασκευάζει τη νέα διπλή γραμμή Αραχωβίτικα - Πάτρα (Κανελλοπούλου) για να κάνει αποξήλωση της παλαιάς μετρικής γραμμής. Η σύνδεση με Ρίο, Πανεπιστήμιο, Νοσοκομείο, από την Αγυιά, διεξάγεται με λεωφορεία του ΟΣΕ!
Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ, υπό την πίεση του κοινού έχει ζητήσει από την ΕΡΓΟΣΕ, σε συνεργασία με τον εργολήπτη, GD INFRASTUTTERE, την κατασκευή αποβάθρας στην οδό Κανελλοπούλου. Ούτως ώστε, κατά τη διάρκεια της εκτέλεσης του έργου, να διατηρηθεί η απευθείας εξυπηρέτηση των επιβατών, από και προς τον Καστελλόκαμπο.

ΕΚΔΡΟΜΗ ΑΛΑ ΠΑΛΑΙΑ

Στο μεταξύ, τα αραιά δρομολόγια του Αστικού και η διακοπή των συρμών του προαστιακού στην Αγυιά, πνίγουν Ρίο, Καστελλόκαμπο και Ακταίο.
"Ακόμη και μετά την επιστροφή στην κανονικότητα, το Ρίο θα συνεχίσει να είναι αποκομμένο. Δυστυχώς, δεν υπάρχει τρένο, ούτε λεωφορείο, απευθείας από Πάτρα κάτι που δεν έχει προηγούμενο από το 1960! Οι Ριώτες κάνουν... εκδρομή, με το Αστικό να περνά από Νοσοκομείο και Πανεπιστήμιο, πριν φτάσουν στην Πάτρα. Το Μίνι Mπας ανεβαίνει την κεντρική οδό Σώμερσετ, σταμάτα στο Νοσοκομείο και εκεί μετεπιβιβάζονται σε άλλο λεωφορείο για την Πάτρα!
Από Πάτρα τώρα, το Αστικό ΚΤΕΛ σταματά στο Νοσοκομείο, περνά πρώτα από Αγιο Βασίλειο, Ακταίο και τις προβλήτες του φεριμπότ και μετά ανεβαίνει την Σώμερσετ. «Είμαστε 10.000 κάτοικοι και όποιος δεν έχει ΙΧ και φοβάται για τον κορονοϊό στα μέσα μαζικής μεταφοράς, πρέπει να μετακομίσει στην Πάτρα!" αναφέρει στην ''ΠτΔ'' η πρόεδρος της ΔΕ Ρίου Νικολίτσα Μπετιχαβά.

Ο ΟΔΟΝΤΩΤΟΣ

Στη γραμμή του επιστρέφει και το τρενάκι του Οδοντωτού, Διακοπτό - Καλάβρυτα, ενώ εκκρεμεί και η επανεκκίνηση του προαστιακού Πάτρα Κάτω - Αχαΐα. Το πλέγμα των σιδηροδρομικών μεταφορών, στην μετά τον κορονοϊό εποχή, θα περιλαμβάνει και την άμεση έλευση του τρένου στο Αίγιο, από το Κιάτο.
@ Από σήμερα Δευτέρα 4/5/2020 τα καθημερινά δρομολόγια του Υπεραστικού από Πάτρα προς Αίγιο θα ξεκινούν ώρες 07:00, 13:00 και 15:00. Θα υπάρξει και έκτακτο δρομολόγιο, ώρα 12:30 Πάτρα - Αίγιο - Αθήνα. Επίσης θα έχουμε από σήμερα τις εξής γραμμές: Ωρα 07:45 Πάτρα - Κάτω Αχαϊα, ώρα 09:15 Πάτρα - Βάρδα και ώρα
12:00 Πάτρα - Κ. Αχαϊα - Βάρδα.

Π. Σακελλαρόπουλος
.pelop.gr