Τρίτη 21 Απριλίου 2020

Τρένα περνούν μέσα από τα πιο περίεργα μέρη.


Τρένα περνούν μέσα από τα πιο περίεργα μέρη
 
Μπορεί να έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε τα τρένα να περνούν δίπλα από σπίτια αλλά με τίποτα δεν περιμένουμε να δούμε ράγες μέσα σε εμπορικά κέντρα ή βαγόνια να διασχίζουν λαϊκές αγορές. Κι όμως υπάρχουν διαδρομές τρένων που όχι μόνο είναι περίεργες αλλά σίγουρα μας αφήνουν με το στόμα ανοιχτό…
1. Τρένο περνά μέσα από πολυκατοικία

Λόγω της μοναδικής τοπογραφίας και της πυκνοκατοίκησής του, το Τσονγκκίνγκ, μια από τις πιο πολυσύχναστες πόλεις της Κίνας, αντιμετώπιζε πρόβλημα σχετικά με μια διαδρομή τρένου και οι αρχιτέκτονες και οι πολεοδόμοι έπρεπε να βρουν έναν τρόπο για να το λύσουν. Και επέλεξαν να περάσουν το τρένο μέσα από ένα κτήριο διαμερισμάτων 19 ορόφων.

2. Τρένο περνά δίπλα από κατοικίες & μαγαζιά

Σε έναν πολυσύχναστο δρόμο του Ανόι οι άνθρωποι ζουν και εργάζονται… μαζί με τις σιδηροδρομικές γραμμές που βρίσκονται στην παλιά συνοικία της πόλης και μετακινούνται μόνο προσωρινά όταν το τρένο περνάει, ενώ τα καταστήματα κλείνουν και ανοίγουν μόλις περάσει το τρένο.

3. Τρένo περνά από τη μεγαλύτερη σιδηροδρομική σήραγγα στον κόσμο

Η μεγαλύτερη και βαθύτερη σιδηροδρομική σήραγγα στον κόσμο άνοιξε επίσημα στην Ελβετία το 2016, μετά από σχεδόν δύο δεκαετίες κατασκευής. Η σήραγγα Gotthard των 57 χιλιομέτρων παρέχει σιδηροδρομική σύνδεση υψηλής ταχύτητας κάτω από τις ελβετικές Άλπεις μεταξύ βόρειας και νότιας Ευρώπης.

4. Τρένο διασχίζει διάδρομο αεροδρομίου

Το Gisborne Airport είναι ένα περιφερειακό αεροδρόμιο που βρίσκεται στα δυτικά προάστια του Gisborne, στη Νέα Ζηλανδία. Είναι ένα από τα ελάχιστα στον κόσμο που έχει σιδηροδρομική γραμμή (την Palmerston North-Gisborneη) οποία περνά μέσα από τον αεροδιάδρομο.

5. Τρένο διασχίζει τη θάλασσα

Το Hindenburgdamm είναι ένας δρόμος μήκους 11 χλμ που ενώνει το νησί Sylt με την ηπειρωτική χώρα Schleswig-Holstein, στη Γερμανία. Πριν από την κατασκευή του δρόμου, η σύνδεση με το νησί ήταν στο έλεος των παλιρροιών και το χειμώνα ο πάγος στη Θάλασσα Wadden σχημάτιζε ένα αδιαπέραστο φράγμα. Καθώς το παραθαλάσσιο θέρετρο του Westerland γινόταν ολοένα και πιο δημοφιλές, οι ντόπιοι άρχισαν να σκέφτονται τη δημιουργία ενός δρόμου με σιδηροδρομική γραμμή.

Ευαγγελία Αναστασάκη
perierga.gr