Δευτέρα 23 Μαρτίου 2020

Αναπροσαρμογή της δράσης της «ΕΝΟΤΗΤΑΣ» λόγω πανδημίας.


Σήμερα την περίοδο της παγκόσμιας πανδημίας που χτυπάει και τη χώρα μας, το ΔΣ της «ΕΝΟΤΗΤΑΣ» ανταποκρινόμενο στις νέες συνθήκες με την πανδημία του ΚΟΡΟΝΟΪΟΥ αναπροσαρμόζει τη δράση του. 


Εκφράζουμε την ελπίδα ότι τα μέλη του σωματείου μας και οι οικείοι τους, όπως και ολόκληρος ο λαός μας θα βγουν στο μέγιστο βαθμό αλώβητοι και από αυτή τη δοκιμασία. 

Από την πλευρά της κυβέρνησης τονίζεται σε όλους τους τόνους η ατομική ευθύνη και σαν σλόγκαν το «μένουμε σπίτι». 

Ο καθένας μας, φυσικά οφείλει να περιορίσει αχρείαστες μετακινήσεις, να αποφύγει τον συγχρωτισμό και όσο χρειάζεται όλοι μας να μείνουμε σπίτι. 

Ταυτόχρονα όμως, προσέχουμε αλλά δεν αφήνουμε τον φόβο να κυριαρχήσει. Παίρνουμε όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας, ακολουθούμε τις οδηγίες των επιστημόνων και ιδιαίτερα των νοσοκομειακών γιατρών που δίνουν τη μάχη στην πρώτη γραμμή. 

Στηρίζουμε το εθνικό σύστημα υγείας και τους εργαζόμενους σ’ αυτό. 

Καλούμε την κυβέρνηση να προχωρήσει τώρα σε προσλήψεις γιατρών και νοσηλευτικού προσωπικού. 

Η δήλωση του γιατρού του Θριάσιου Νοσοκομείου της Αττικής Γιάννη Γαλανόπουλου, την Παρασκευή 20 Μάρτη 2020 στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, μας συγκλονίζει :«…είμαστε στρατιώτες και θα πέσουμε στη μάχη αν χρειαστεί αλλά πρέπει να έχουμε και τα στοιχειώδη όπλα». 

Αυτή την κρίσιμη στιγμή και τα μεγάλα προβλήματα που είναι μπροστά μας, απευθυνόμαστε στην κυβέρνηση και διεκδικούμε: 

- Την άμεση πρόσληψη ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού όλων των κλάδων και ειδικοτήτων, πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης σε μόνιμη βάση, με στελέχωση όλων των αναγκών της δημόσιας υγείας. 

- Να ανοίξουν όλες οι δομές, τα νοσοκομεία που έκλεισαν, οι κλειστές κλίνες ΜΕΘ, οι ανενεργές δομές πρωτοβάθμιας υγείας σε 24ωρη λειτουργία. 

- Να εφοδιαστούν όλα τα νοσοκομεία με τα απαραίτητα φάρμακα, υλικά και μέσα προστασίας για το προσωπικό και τους ασθενείς. 

Συνάδελφοι, Συναδέλφισσες, 

Το ΔΣ της ενότητας σας ενημερώνει ότι η εκδρομή του Σωματείου στις 29/3/2020 δεν θα πραγματοποιηθεί. 

Η ετήσια τακτική Γενική Συνέλευση που είναι προγραμματισμένη για τις 31/3/2020, αναβάλλεται και θα σας ενημερώσουμε, με βάση τις συνθήκες, πότε θα πραγματοποιηθεί. 

Η επικοινωνία με το Σωματείο μπορεί να γίνεται ηλεκτρονικά στο e-mail του Σωματείου (trenotita@gmail.com), και να μας αφήνετε τα τηλέφωνά σας για να επικοινωνούμε μαζί σας. 

Συνάδελφοι, Συναδέλφισσες, 

Με αίσθημα ευθύνης και αλληλεγγύης, θα περάσουμε νικηφόρα και αυτή τη σκληρή δοκιμασία, όρθιοι και υγιείς.





Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                              Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
            ΡΑΥΤΟΠΟΥΛΟΣ ΣΩΤΗΡΗΣ                          ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΡΟΥΣΣΟΣ