Δευτέρα 23 Μαρτίου 2020

Αναστέλλεται η πληρωμή προστίμων στα Μέσα Μεταφοράς μέχρι 31 Μαρτίου.


Ξεκίνησε στις 6:00 ο περιορισμός της κυκλοφορίας

Αναστέλλεται, μέχρι τις 31 Μαρτίου, με εντολή του υπουργού Μεταφορών, η πληρωμή προστίμων στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, εξαιτίας του κορονοϊού, όπως ανακοίνωσε η νέα διοίκηση της ΟΣΥ.

Η κίνηση του επιβατικού κοινού έχει περιοριστεί στο ελάχιστο, με το ποσοστό να ξεπερνά το 70%, ενώ από σήμερα στις 6 το πρωί ισχύει το μέτρο του προσωρινού περιορισμού της κυκλοφορίας.

Οι μετακινήσεις επιτρέπονται, πλέον, μόνο για συγκεκριμένους λόγους, οι πολίτες πρέπει να έχουν μαζί τους πάντα την αστυνομική τους ταυτότητα ή το διαβατήριό τους, το χαρτί ή το sms (στο 13033) με την άδεια κυκλοφορίας. Οι παραβάτες θα τιμωρούνται με πρόστιμο 150 ευρώ.

Οι περιπτώσεις που μπορεί κάποιος να μετακινηθεί
Μετάβαση από και προς την εργασία για τις εργάσιμες ώρες.
Μετάβαση σε φαρμακείο ή επίσκεψη στον γιατρό, εφόσον αυτό συνιστάται μετά από σχετική επικοινωνία.
Μετάβαση σε εν λειτουργία κατάστημα προμηθειών αγαθών πρώτης ανάγκης (σουπερ μάρκετ, μίνι μάρκετ), όπου δεν είναι δυνατή η αποστολή τους.
Μετάβαση στην τράπεζα, στο μέτρο που δεν είναι δυνατή η ηλεκτρονική συναλλαγή.
Κίνηση για παροχή βοήθειας σε ανθρώπους που βρίσκονται σε ανάγκη.
Μετάβαση σε τελετή (π.χ. κηδεία, γάμος, βάφτιση) υπό τους όρους που προβλέπει ο νόμος ή μετάβαση διαζευγμένων γονέων ή γονέων που τελούν σε διάσταση που είναι αναγκαία για τη διασφάλιση της επικοινωνίας γονέων και τέκνων, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις.
Σωματική άσκηση σε εξωτερικό χώρο ή κίνηση με κατοικίδιο ζώο, ατομικά ή ανά δύο άτομα, τηρώντας στην τελευταία αυτή περίπτωση την αναγκαία απόσταση 1,5 μέτρου.


newsbeast.gr