Τετάρτη 18 Μαρτίου 2020

Οι άδειες ειδικού σκοπού μείωσαν τις μετακινήσεις.

Περιορισμένη επιβατική κίνηση και μειωμένο προσωπικό παρατηρείται από χθες στις αστικές συγκοινωνίες της πρωτεύουσας. 
Ηδη όλα τα μέσα κινούνται με ειδικό πρόγραμμα μειωμένων δρομολογίων, ενώ και η ζήτηση για μετακινήσεις είναι η ελάχιστη δυνατή.


Σύμφωνα με το υπουργείο Υποδομών τα δρομολόγια προσαρμόζονται στη ζήτηση για την προστασία εργαζομένων και επιβατών. Ταυτόχρονα διαβεβαιώνουν ότι δεν τίθεται θέμα διακοπής της λειτουργίας των συγκοινωνιών και υπενθυμίζουν ότι σε καμία ευρωπαϊκή πόλη δεν έχουν προχωρήσει σε αναστολή λειτουργίας των ΜΜΜ.
Ο ΟΑΣΑ από χθες πραγματοποιεί το 70% των δρομολογίων λεωφορείων και τρόλεϊ, για τα οποία το επιβατικό κοινό μπορεί να ενημερώνεται μέσω της εφαρμογής της τηλεματικής (OASA Telematics), της ιστοσελίδας του ΟΑΣΑ, καθώς και το τηλεφωνικό κέντρο 11185. Για την αποφυγή του συνωστισμού στις συγκοινωνίες οι τροποποιήσεις των δρομολογίων έχουν γίνει με τέτοιο τρόπο, που κατά τις ώρες αιχμής ο αριθμός των κυκλοφορούντων οχημάτων παραμένει ίδιος.
Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΟΑΣΑ, η κίνηση στο μετρό είναι μειωμένη κατά 40% και στο τραμ κατά 60%. Με δεδομένο μάλιστα ότι πολλά από τα χθεσινά δρομολόγια λεωφορείων εκτελέστηκαν με άδεια σχεδόν οχήματα, πληροφορίες αναφέρουν ότι το συγκοινωνιακό πρόγραμμα του ΟΑΣΑ θα τροποποιείται καθημερινά ανάλογα με τη ζήτηση. Ο ΟΑΣΑ προτρέπει τους επιβάτες να ελαχιστοποιήσουν τις συναλλαγές με χαρτονομίσματα και κέρματα και να προτιμούν τη χρήση καρτών στα εκδοτήρια.


ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΚΑΣΣΙΜΗ
kathimerini.gr