Κυριακή 22 Μαρτίου 2020

Γερμανία: Άνδρας συνελήφθηκε για δολιοφθορά σε σιδηροδρομική γραμμή υψηλής ταχύτητας.

Ένας Γερμανός άνδρας συνελήφθη με την υπόνοια ότι χαλάρωσε τα μπουλόνια σε μια σιδηροδρομική γραμμή υψηλής ταχύτητας μεταξύ Κολωνίας και Φρανκφούρτης.

Ο άνδρας, που περιγράφεται από τον κρατικό εισαγγελέα της Φρανκφούρτης ως "χωρίς σταθερή κατοικία", συνελήφθη κοντά στην Κολωνία την Παρασκευή το βράδυ, αφού η αστυνομία βρήκε εξειδικευμένο εξοπλισμό για να χαλαρώσει βίδες στο αυτοκίνητό του.
Σύμφωνα με αναφορές, οι ερευνητές παρακολούθησαν τον 51χρονο, αφού έστειλε επιστολή εξομολόγησης σχετικά με τη θέση του αποπειραμένου σαμποτάζ σε αρκετούς πολιτικούς, συμπεριλαμβανομένης της καγκελαρίου Angela Merkel.
Σύμφωνα με τον Der Spiegel, ο ύποπτος μόλις απελευθερώθηκε από τη φυλακή στη Νυρεμβέργη, όπου είχε εκτελέσει ποινή για απόπειρα εκβιασμού.
Η γερμανική αστυνομία είχε αναφέρει μια "πιθανή απόπειρα επίθεσης" νωρίτερα την Παρασκευή, αφού ο οδηγός ενός τρένου υψηλής ταχύτητας Intercity Express διαπίστωσε κάτι ασυνήθιστο τις πρώτες πρωινές ώρες ενώ διασχίζει τη γέφυρα Theisstalbrücke κοντά στο Niedernhausen, λίγο έξω από τη Φραγκφούρτη.
Αρκετά τρένα είχαν ήδη περάσει πάνω από την κατεστραμμένη τροχιά πριν αποκαλυφθεί η παραβίαση, ανέφερε η αστυνομία. Αν οι χαλαρωμένες σιδηροτροχιές δεν είχαν αναφερθεί νωρίς, ένα από τα τρένα θα μπορούσε να εκτροχιαστεί στη γέφυρα των 50 μέτρων, ανέφεραν τα γερμανικά ΜΜΕ, επικαλούμενα τους ανακριτές.

theguardian.com