Πέμπτη 26 Μαρτίου 2020

Κρούσμα κορωνοϊού στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ – Κλειστά τα γραφεία της εταιρείας.

Κλειστά μέχρι τουλάχιστον και αύριο Παρασκευή θα παραμείνουν τα γραφεία του ΟΣΕ και της ΤΡΑΙΝΟΣΕ που συστεγάζονται στο μέγαρο της οδού Καρόλου στο Μεταξουργείο, μετά την εμφάνιση κρούσματος κορωνοϊού το οποίο επιβεβαιώθηκε την περασμένη Τρίτη.
Αυτό αναφέρεται σε εμπιστευτική επιστολή του Διευθύνοντος Συμβούλου της ΤΡΑΙΝΟΣΕ Φίλιππου Τσαλίδη (την οποία αργότερα δημοσιοποίησε η εταιρεία) προς τα υπουργεία Υγείας, Υποδομών και Μεταφορών και άλλες αρχές, ως απάντηση σε καταγγελίες της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών σχετικά με τη μη τήρηση μέτρων προστασίας από την εταιρεία.

Χτες Τετάρτη, η ΠΟΣ είχε απευθύνει επιστολή προς τους ίδιους φορείς καταγγέλλοντας πως τα μέτρα προστασίας της ΤΡΑΙΝΟΣΕ υστερούν σε σχέση με αυτά που έχει λάβει η ΣΤΑΣΥ. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται «διαπιστώνουμε, έπειτα από πολλές καταγγελίες συναδέλφων μας εργαζομένων, ότι αυτά ΔΕΝ ΤΗΡΟΥΝΤΑΙ και ΔΕΝ ΕΦΑΡΜΟΖΟΝΤΑΙ στον καθαρισμό και στην απολύμανση των αμαξοστοιχιών που κυκλοφορούν, αλλά και στους εργασιακούς χώρους (Μηχανοστάσια – Εργοστάσια) καθώς και στους σταθμούς επιβίβασης των επιβατών με ορατό τον κίνδυνο εξάπλωσης της νόσου!»

Στη σημερινή απάντησή του ο κ. Τσαλίδης χαρακτηρίζει την ομοσπονδία ως «καιροσκόπους που βρήκαν την ευκαιρία να εκμεταλλευτούν τις δύσκολες στιγμές για προσωπικό τους όφελος μη συναισθανόμενοι […] τις ολέθριες συνέπειες που θα έχουν τέτοιες συμπεριφορές στο κοινωνικό σύνολο».

Στη συνέχεια αναφέρεται στις ενέργειες της εταιρείας μετά την επιβεβαίωση του κρούσματος υποστηρίζοντας πως η εταιρεία έχει λάβει όλα τα αναγκαία μέτρα. Συγκεκριμένα, μπήκε σε εφαρμογή το πρωτόκολλο αντιμετώπισης και ειδοποιήθηκαν όσοι είχαν έρθει σε επαφή με την εργαζόμενη ενώ ειδοποιήθηκε ο ιδιοκτήτης του κτηρίου ΟΣΕ ώστε το κτήριο να παραμείνει κλειστό σήμερα Πέμπτη για πραγματοποίηση απολύμανσης και αύριο Παρασκευή για λόγους υγειονομικής προφύλαξης.

Ακολουθεί η επιστολή του κ. Τσαλίδη και επιστολή που εστάλη την περασμένη Δευτέρα προς τον ΕΟΔΥ με το σύνολο των μέτρων που έλαβε η εταιρεία.





athenstransport.com