Τρίτη 18 Φεβρουαρίου 2020

Απεργία: Οργή για το «χειρόφρενο» στα τρένα - Κυκλοφοριακό κομφούζιο.

Μπαλάκι οι ευθύνες για το μπάχαλο με το ξαφνικό χειρόφρενο των τρένων - Οργή στις αποβάθρες από τους πολίτες - Κυκλοφοριακό έμφραγμα στην Αθήνα

Το ξαφνικό χειρόφρενο σε τρένα και προαστιακό έχει φορτώσει το οδικό δίκτυο, με το λεκανοπέδιο της Αττικής να θυμίζει ένα απέραντο πάρκινγκ, μιας και τα οχήματα είναι κυριολεκτικά ακινητοποιημένα στις κεντρικές οδικές αρτηρίες της Αθήνας.

Οργή για το απροειδοποίητο χειρόφρενο των τρένων

Χάος επικρατεί στον σταθμό Λαρίσης όπου ο κόσμος που ταξιδεύει ενημερώθηκε ότι δεν θα πραγματοποιηθούν δρομολόγια του Ο.Σ.Ε. αφού απεργούν οι σταθμάρχες. Δεν υπήρξε νωρίτερα κάποια ενημέρωση με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί κομφούζιο στον σταθμό. Η ίδια εικόνα παρατηρήθηκε και στις αποβάθρες του προαστιακού, καθώς οι πολίτες δεν είχαν καμία ενημέρωση κι έσπευσαν στο μοναδικό μέσο που υποτίθεται θα εκινείτο σήμερα, όμως βρήκαν κατεβασμένα ρολά και καμία ειδοποίηση, παρά μόνο πληροφορήθηκαν από στόμα σε στόμα ότι τρένα, δεν υπάρχουν. Η ανακοίνωση από την ΤΡΕΝΟΣΕ ήρθε στις 6:30 το πρωί κι αν μη τι άλλο ήταν εύλογη η αγανάκτηση του κόσμου, που αντιμετώπισε μεγάλο πρόβλημα.

Πρόεδρος Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών - Η ΤΡΕΝΟΣΕ ήξερε ότι απεργούμε

Ο Παναγιώτης Παρασκευόπουλος, Πρόεδρος Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών μίλησε στο Open TV για το κομφούζιο που δημιουργήθηκε από την απεργία των τρένων, που άφησε τους πολίτες να περιμένουν μάταια στις αποβάθρες για να εμφανιστεί κάποιος συρμός.

«Η απεργία μας είναι γνωστή εδώ και μία εβδομάδα. Τα σωματεία που δρουν στο χώρο, συμμετέχουν έτσι κι αλλιώς. Παρόλα αυτά τα σωματεία ενημέρωσαν και χθες το πρωί για την απεργιακή κινητοποίηση» είπε κι επέρριψε ευθύνες στη διοίκηση των ΟΣΕ, ΤΡΕΝΟΣΕ για το μπάχαλο. «Εγώ ενημερώθηκα αργά το βράδυ ότι είπαν πως θα διεξαχθούν κανονικά τα δρομολόγια των τρένων. Το έμαθα όταν προέκυψε το θέμα που άρχισαν να πιέζουν τους εργαζόμενους για να υπάρχει απεργοσπασία. Αυτό δεν είναι δική μας δουλειά. Είμαστε εισαγγελείς ή δημοσιογράφοι για να ενημερώνουμε το κοινό;» πρόσθεσε ρίχνοντας για μία ακόμα φορά όλη την ευθύνη για το «χειρόφρενο» στον ΟΣΕ.

Τόνισε δε πως ό,τι συμβαίνει κάθε φορά που υπάρχει προκήρυξη για απεργία, συνέβη και χθες: «Κάθε φορά που η ΤΡΕΝΟΣΕ που έχει απεργία, απευθύνεται προς την υποδομή τον ΟΣΕ και λέει, εγώ κυκλοφορώ, τα δικά μου σωματεία δεν κάνουν απεργία, πες μου αν μπορείς να μου εξασφαλίσεις διαδρόμους. Αν ο ΟΣΕ πει όχι, η ΤΡΕΝΟΣΕ πρέπει να πάρει τα λεφτά της από το ελληνικό δημόσιο. Αυτό γίνεται, γιατί ο ΟΣΕ δεν μπορεί να κυκλοφορήσει όλα τα τρένα, με δική του ευθύνη κόβει τα τρένα κι έρχεται και του λέει η ΤΡΕΝΟΣΕ, εγώ δεν φταίω, πλήρωσέ με...»

Ο πρόεδρος εργαζομένων στους σιδηροδρόμους
ethnos.gr