Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2019

Μετρό: Αναστέλλονται οι στάσεις εργασίας της Πέμπτης και της Παρασκευής.

Ελαβαν δεσμεύσεις


Την αναστολή των στάσεων εργασίας που είχαν προκηρύξει για την Πέμπτη 28 και την Παρασκευή 29 Νοεμβρίου αποφάσισαν οι εργαζόμενοι στο Μετρό, έπειτα από τις γραπτές δεσμεύσεις που έλαβαν από την πολιτική ηγεσία και την εργοδοσία της ΣΤΑ.ΣΥ.
Δεν θα πραγματοποιηθούν τελικά οι στάσεις εργασίας που είχαν ανακοινώσει οι εργαζόμενοι στο Μετρό για την ερχόμενη Πέμπτη και Παρασκευή, 28 και 29 Νοεμβρίου.

Όπως ανακοίνωσε το Σωματείο Εργαζομένων Λειτουργίας Μετρό Αθηνών (ΣΕΛΜΑ), «έπειτα από τις γραπτές δεσμεύσεις που λάβαμε από την πολιτική ηγεσία και την εργοδοσία της ΣΤΑ.ΣΥ, για την άμεση εξόφληση των απλήρωτων δεδουλευμένων μας, που είναι άνω των 6 μηνών, σας ενημερώνουμε ότι, αναβάλουμε τις στάσεις εργασίας που έχουν προκηρυχθεί από το σωματείο μας για 28 και 29 Νοεμβρίου 2019».
Στην ίδια ανακοίνωσή τους, οι εργαζόμενοι, προσθέτουν: «Πήραμε την απόφαση αυτή, θέλοντας για άλλη μια φορά να δείξουμε καλή πίστη προς όλους.
Ωστόσο, θέλοντας να υπερασπιστούμε τα εργασιακά μας δικαιώματα, οφείλουμε να παραμένουμε σε εγρήγορση για την πρακτική υλοποίηση των συμφωνηθέντων, όπως αυτά απορρέουν από την εν ισχύ συλλογική σύμβαση εργασίας».

.tanea.gr