Παρασκευή 22 Νοεμβρίου 2019

Σε σταθμό της Γαλλίας: Έδωσε ελεημοσύνη 70 λεπτά του ευρώ σε ζητιάνα και του ρίξανε 100 ευρώ πρόστιμο.

Τον μπελά του βρήκε ένας επιβάτης των γαλλικών σιδηροδρόμων στην Τουλούζη, όταν έδωσε ελεημοσύνη σε γυναίκα, με αποτέλεσμα να του επιβληθεί πρόστιμο 100 ευρώ.

Συγκεκριμένα, ένας επιβάτης, που έγινε γνωστός μόνο με το μικρό όνομα Τζέρεμι, έβγαλε το εισιτήριό του για το τρένο από ένα αυτόματο μηχάνημα και πήρε ρέστα μερικά κέρματα του ευρώ.
Τότε τον πλησίασε μια γυναίκα μ’ ένα παιδί. Παρά την προειδοποιητική πινακίδα ότι απαγορεύεται η επαιτεία, ο Τζέρεμι έδωσε στην φτωχή οικογένεια 70 λεπτά του ευρώ. Τι το ‘θελε;. Ένας αστυνομικός του σιδηροδρόμου που παραμόνευε του έκοψε πρόστιμο 100 ευρώ.
Ο Τζέρεμι ανέφερε ότι πρόκειται να κάνει ένσταση για το πρόστιμο, αφού σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να πληρώσει 100 ευρώ για 70 λεπτά ελεημοσύνη. Εξάλλου, όπως ο ίδιος ισχυρίστηκε, η γυναίκα ποτέ δεν του ζήτησε χρήματα, αλλά ο ίδιος από μόνος του προσφέρθηκε να της δώσει τα χρήματα.
Από την πλευρά της, Γαλλική Εταιρεία Σιδηροδρόμων (SNCF) ανέφερε στην France Presse, ότι ήταν μια αγενής ενέργεια από μέρους του οργάνου της τάξης που έκοψε την κλήση, ενώ η σιδηροδρομική αστυνομία πρόκειται να επικοινωνήσει με τον επιβάτη και ν’ ακυρώσει το πρόστιμο.

sputniknews.gr