Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2019

Στο έλεος του καιρού το Λονδίνο: Πλημμύρισε το μετρό από την κακοκαιρία.

Αντιμέτωπη με πλημμύρες έπειτα από τις έντονες βροχοπτώσεις των τελευταίων ωρών βρίσκεται η Μεγάλη Βρετανία με την κακοκαιρία να αναμένεται να συνεχιστεί


Πλημμυρισμένοι σταθμοί του μετρό, και δρόμοι ποτάμια στη Μεγάλη Βρετανία έπειτα από σαρωτικές καταιγίδες και την κακοκαιρία που μαστίζουν από χθες τη χώρα.

Αντιμέτωπη με πλημμύρες έπειτα από τις έντονες βροχοπτώσεις των τελευταίων ωρών βρίσκεται η Μεγάλη Βρετανία με την κακοκαιρία να αναμένεται να συνεχιστεί όλη την εβδομάδα.

Στο Λονδίνο η ποσότητα του νερού που έπεσε τις τελευταίες ώρες αντιστοιχεί σε βροχοπτώσεις διάρκειας ενός μήνα. Το Πρακτορείο Περιβάλλοντος εξέδωσε 35 προειδοποιήσεις για έντονες βροχές, καλώντας του πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί καθώς η κακοκαιρία αναμένεται να συνεχιστεί κατά τη διάρκεια όλης της εβδομάδας.


«Το σκηνικό του καιρού με τις έντονες βροχοπτώσεις θα συνεχιστεί την επόμενη εβδομάδα, συνοδευόμενη με δυνατούς ανέμους κατά τόπους στη χώρα» αναφέρει ο εκπρόσωπος της μετεωρολογικής υπηρεσίας της Βρετανίας Γκράχαμ Μαντζ στην Daily Mail.

Κόκκινος συναγερμός για την κακοκαιρία στη Μεγάλη Βρετανία

Το βράδυ της Τρίτης σημειώθηκαν δεκάδες καθυστερήσεις δρομολογίων στο σιδηροδρομικό δίκτυο, ενώ αρκετοί από τους σταθμούς του μετρό στο Λονδίνο έκλεισαν εξαιτίας της κακοκαιρίας. Σε πολλές περιοχές η ποσότητα του νερού ξεπέρασε τα 50 χιλιοστά σε λιγότερες από 12 ώρες.


Το νερό στον σταθμό της Λίβερπουλ Στριτ έτρεχε από την οροφή των εγκαταστάσεων, με τα δρομολόγια προς Έσεξ και Ιστ Ανγκλία να ακυρώνονται. Οι επιβάτες του μετρό φαίνονται σε φωτογραφίες να «κολυμπούν» κυριολεκτικά μεταξύ των πλημμυρισμένων χώρων του σταθμού Μουργκέιτ.
«Ζητούμε συγγνώμη από τους επιβάτες των οποίων τα δρομολόγια διαταράχτηκαν. Ένας μικρός αριθμός σταθμών έκλεισε εξαιτίας των πλημμύρων που προκάλεσε η έντονη βροχή» σημειώνει εκπρόσωπος της TfL, των δημόσιων μεταφορών του Λονδίνου μετά τις δυσκολίες που προκάλεσε η κακοκαιρία.

Πλημμυρισμένοι δρόμοι και στο Μπέριμινγχαμ

Εικόνες βιβλικής καταστροφής και στο Μπέρμινγχαμ όπου οι δρόμοι έγιναν ποτάμια και οι οδηγοί εγκλωβίστηκαν στο εσωτερικών των αυτοκινήτων τους, καθώς το νερό περνούσε ορμητικά γύρω τους.